torsdag 31 augusti 2017

Det här med översvämningen ....

Vilken fasa! hälsar signaturen "tacksam att vi bor på en kulle".

5 kommentarer:

 1. Jag reagerar "lite surt" över den ihållande bevakningen, där det är rapporter i stort sett varje timme. Det finns korrar på plats i direktsändning och intervjuer av drabbade. Upp till 20 personer kan ha dött.

  Kommer någon ihåg att minst 400 (uppgifter säger att de kan vara 1000) personer dog i ett jordskred i förrförra veckan på grund av regn och översvämning.

  Ja, det var ju i Sierra Leone, förstås. Tänkte inte på det.

  SvaraRadera
 2. Bert: ja, det där har vi funderat över många gånger på bloggen och annorstädes. Det ÄR orättvist hur tillvaron skildras! Och i t.ex Sierra Leone, vad säger man där? Är det mest bilder från Texas i deras rapportering och vad visas i andra afrikanska länder? Det skulle jag gärna vilja veta.

  SvaraRadera
 3. Cecilia i Houston31 augusti 2017 17:54

  Hej!

  Jag tycker också att det kan bli mycket ojämnlik rapportering av katastrofer i olika delar av världen. Jag antar att det är det som bolagen tror är lättast för tittarna att identifiera med och lättast att rapportera från som får mest genomslag.

  Kommenterar inte så ofta så jag vet inte om du kommer ihåg mig Elisabet, men tänkte att jag kan ge ett litet livstecken. Bor i centrala Houston, nära en av de stora floderna (Buffalo Bayou). I lördags natt fick vi ungefär en halvmeter regn, en del andra områden mer än så. Konsekevensen för min del var att vi fick floden i källaren... Jag bor i ett 100 år gammalt 10-våningshus så trots mängderna av vatten så var det aldrig någon fara för våran del. Vi har ingen ström eller vatten än (källaren pumpas fortfarande och sedan måste den saneras innan utrustningen kan testas) så vi bor temporärt på annat håll.
  Om man jämför med alla som har fått sina hem förstörda och som har riskerat sina liv i flodmassorna så har vi haft en enorm tur.

  SvaraRadera
 4. Är det mest bilder från Texas i deras rapportering och vad visas i andra afrikanska länder? Det skulle jag gärna vilja veta.


  หีฟิต

  SvaraRadera

Å, så glad man blir över kommentarer! Det är liksom det bästa av allt när det gäller bloggandet,- utbytet av tankar -.
Har du inte en egen blogg, kan du, lätt som en plätt, kommentera ändå. X:a bara i rutan "Anonym" eller "Namn/URL" och skriv vad du har på hjärtat.
Elisabet.