tisdag 29 augusti 2017

Idag ....


... blev det en stor dag.
Idag tog jag nämligen harry och gick hela Kvarntorpsrundan och det har jag inte kunnat göra på säkert två år, om inte mera! Helt fantastiskt, det är verkligen som att ha fått ett extraliv.

Första huset på Ejdervägen, det som en gång var ljusblått, fick nya ägare och målades vitt, där bor en sjuksköterska och hennes man och oj, så fint dom börjar få det! Mängder med blommor och så ombonat, men allra finast - enligt mitt sätt att se det - är ändå den lilla rabatten som knappt är någon rabatt, men ändå .., den här på bilden! Visst blir man varm i hjärtat ...?


Vi fortsatte längs kustvägen där en traktor just höll på att klippa dikesrenen och jag upptäckte mängder med kasserade ölburkar, några spritflaskor och godispapper. Förmodligen är det nån som dricker upp allt detta (smygsuper helt enkelt) innan personen i fråga kommer hem, det är vad jag tror.
Och längs Kattegattleden har det i sommar varit en strid ström med cyklister; ofta med cykelkärror på släp.


Svängde av kustvägen och gick rakt västerut, mot havet till. Sen i hästhagen - eller rättare sagt intill hästhagen - och där går man bland blommande ljung och björnbärsbuskar som inte ger några bär alls i höst.


Stannade till flera gånger .., så vackra stora stenar såg jag!



Inget bra fotoljus, men det må vara och mobilen har sina begränsningar.


Kom ner till hamnen och tittade till pv:s båt - alltså inte segelbåten - utan den han brukar ha till fisketurer, en liten Askeladden som mest fått ligga för sig själv i sommar.


Tittade mig noga för när jag gick här på lilla stigen, ty här har jag såväl pv som jag själv sett orm.
Nu var det lugnt. Och väl kommen hit, var jag döfärdig och började bli stel i benet.
En äldre man stod och pinkade lite längre bort och det tog tid vill jag lova och när han så upptäckte mig, låtsades han beundra utsikten över vattnet och jag log för mig själv ...


Och Harry glad och sprallig, men får allt hålla sig kopplad i reservatet..

Sist av allt gick vi uppför backen till fabrikörens hus och då tog jag av mig skorna och gick barfota - så ljuvligt - förbi hästhagarna och stora stallet som tydligen fått bra hästskötare, nu är hästarna sååå fina och motioneras ordentligt ...., och väl hemma packade jag väskan och körde raka spåret till Steninge och tog ett långt bad!

Tidigare på morgonen tittade jag på nya Morgonstudion.
Jo, men det blir bra, tycker jag och Åsa Avdic som varit med tidigare i Gomorron-tv, har en helt annan uppgift här och sköter den med den äran! Så lugn och avslappnad tycks hon!
Nåt mys-pys-program är det inte och det blir nog bra det här; mer som nyheter som får ta plats.
Längre reportage också.

Moderaten Mikael Odenberg - som har ställt sig till förfogande som partiledare - kom till studion och svettades nåt alldeles kopiöst och jag tänkte att åååå, kan ingen ge människan en servett eller vad som helst, för känner man att svetten rinner till, så blir det ju bara värre och värre!
Då blir det ju en stressreaktion till råga på allt.

Nu ska här bli lunch och sen arbete från tre till nio; ikväll med en av sommarjobbarna.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här skulle kommentaren i nedanstående inlägg ha hamnat ju!
Kram igen/Anne i Mantorp

Elisabet. sa...

Anne i Mantorp: ja, du känner dina får på gången ,-)
Det är PRECIS så jag skulle vilja ha det i rabatterna!

Elisabet. sa...

Men det förstod jag, Anne! ❤️

UplayOnline sa...

i nedanstående inlägg ha hamnat ju!


หีฟิต