måndag 4 september 2017

Och så fortsätter det, bröllopet del 2.


En suverän toastmaster påkallade vår uppmärksamhet och sa att nu var det dags .., och så spelades vacker musik och se där, där kom brudparet gåendes från vänster och ställde sig vid blomsterbågen och tycktes så omåttligt lyckliga.

Det blev sång av en kvinna vars namn jag inte kommer ihåg och efter själva vigselakten lämnade Hilda helt sonika sin äkte make och stegade fram till mikrofonen, tog den och sjöng en sång till Patrik, accompanjerad av en väninna till Hilda på piano. Ja, just då åkte många näsdukar fram, kan jag lova.


Presenter hade brudparet undanbett sig - hellre gåvor till välgörande ändamål - och det är ju bara så typiskt Hilda och Patrik, att brudbuketten, ja, den inhandlades på en blomsterträdgård och var hur vacker som helst!


Och så blir det lite mera mingel ..., allt medan brudparet tar emot kramar och gratulationer.
Här har jag nyss stått och pratat med Sanella, med rötter från Kroatien,
så rar och fin.


Och kusinerna vill veta hur det känns.
Från vänster "Ollie" från London (som senare på kvällen sjöng som en gud .., det var den här "jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag .., fast på engelska! ja, han sjöng den med sambon Joanna.), Sofia i vit blus (från Norrbotten och sambo med Hannes, det är dom som kör omkring på marknader med sin fisk ´n chips - vagn), därefter Joanna, sambo med Ollie och snart mamma .., så Kajsa som bor i Jämtland och spelade trumpet på festen .., bakom henne skymtar ett mörkt hårsvall tillhörande Jenny som är gift med Emil (det var deras bröllop vi var på i juni) som står längst till höger.
Joanna, Kajsa och Emil är kusiner till bruden.


Själva festen och middagen hölls inne i en jättejättelada med höbalar längst framme!
Vi satt vid runda bord - genialiskt - lätt att samtala med bordsgrannarna!


Intill honnörsbordet (där vi satt tillsammans med Patriks föräldrar, Hildas mamma Mymmel och hennes bästa väninna Sue-Ann), där hamnade några av kusinerna (se där, där kom Hannes med på bild och han och Sofia kör idag upp till Tromsö där dom ska arbeta ett par månader, med fisk förstås) och här satt även delar av Patriks syskon och syskonbarn.


Den göranssonska släkten är omåttligt musikaliska och således blev det massor av sång och spex!
Här är det föräldraparen som sjunger på rimmad vers till brudparet och utanför bild bidrar Hildas morbror Ulf med gitarrspel. Från vänster pv, Mymmel, Yvonne och Jörgen.
Himla trevligt och bra framfört!

Mest rörande?
Jo, när Patriks pappa berättade om sin blyge - då väldigt unge son - som aldrig ville vara i centrum, men på någon tillställning i skolan stegade upp på scenen och spelade på en låtsasgitarr (sån man trycker på knappar på bara och ljudet kommer) och hur han stod där helt allvarlig och spelade och spelade.

Och kusinerna bidrog med sång och tal och vänner till brudparet sjöng och höll tal och allt gick i ett rasande tempo .., eller precis lagom, och det tack vare den fenomenale toastmastern som hade koll på allt!


Maten ...?
Jo, först en broccolisoppa (ljuvlig!), därefter helt vegetarisk eller vegansk buffé, frånsett ostarna och nåt så vanvettigt gott och fräscht! Det var pensionatets ägare Karin som stått för det hela, i samråd med brudparet. Ten points rakt av!


Eftersom jag skulle arbeta dagen därpå - igår alltså - åkte jag hem tidigare tillsammans med Sonja och en av gästerna som skulle hinna med ett tåg till Göteborg. Ulf - pv:s lillebror - erbjöd sig att skjutsa oss och här är vi nära slottet i Halmstad.

Jag kom hem, tog in trädgårdsdynorna, bäddade sängarna till dom skulle sova över här, rastade hundarna som varit ensamma sedan två, diskade och stööööp sedan i säng!


Flera timmar senare kom pv, hans bror med fru, deras dotter Kajsa med man och lilla Majny och ytterligare några timmar senare såg det ut så här. Nelly hade sovit bakom min rygg hela natten och nu puttade jag över henne till pv, där hon tycktes nöjd och belåten.


Sååå pigg och utvilad var jag och medan jag fixade frukost, läste Tommy DN och tog sig ett dopp i havet.


Även pv deltog. Han fick ägna sig åt kulturdelen.

Ja, så blev de frukost och båda herrarna tog sig ett dopp igen .., jag åkte till jobbet, inte en sekunds vila förrän vid halv-sjutiden .., fullt upp med att grädda bröd, ta bort extrapriser, returnera bingolotter, paketera grillad kyckling, fylla på och rensa i fruktdisken (fast i omvänd ordning), ja, det tog aldrig slut.

Nu är det måndag, långt till nästa bröllop och om en stund tittar friherrinnan förbi med sockerkaka.
Ajöken, sa fröken.

(Och jag har slut på medaljer, så det blir ingen utdelning för den som orkat läsa alltsammans, men andliga medaljer kan få susa genom rymden!)


4 kommentarer:

Babsan sa...

Oj vilket härligt bröllop❤️❤️❤️

Anonym sa...

Ser så avspänt och härligt ut! Men jag ser ingen vigselförrättare och undrar: var det borgerligt eller med präst?
7Biggan i B

Elisabet. sa...

Babsan: ja, verkligen! Lättsamt på alla sätt och vis!

Biggan i B: jodå, en hårdpermanentad kommunpolitiker skötte det hela!

Jessica sa...

Så roligt att läsa! <3