lördag 9 september 2017

Resumé


Kommer till jobbet och möts av C som är rödblommig och stressad och säger att det har varit hur mycket som helst och bara hon och Kalle, men han har varit i mejeriet och köerna har växt sig långa och så har hon ju haft post och spel och allt som hör till kassan.
Jag säger att hon ändå kan ropa på honom, det är viktigt att kunderna inte behöver stå i evighetslånga köer, mejeriet kan vi som avlöser ta hand om.
Det går fort att arbeta bort en kö; fem, tio minuter och då blir alla nöjda och ska man behöva stå länge i kö i vår lilla affär, då kan man lika gärna handla i en större butik.
Ja, det är vad jag tycker, alltså.

Så vi jobbade allt vi bara hann!
C tog kassan och jag gjorde brödvagnen, räknade kassorna, kollade brödavdelningen, fyllde mejeriet och frontade juicehyllorna, kämpade med tunga plastbackar med frukt som skulle lyftas ned .., tog mig an snuset och fyllde på, hämtade cigaretter och fyllde på där också och C gjorde kundvarvet och frontade charkkylarna. Och sååå fint hon gjort bland alla oljor och sånt!!

Hade tre unga kvinnor i kassan, kanske i trettioårsåldern .., och hjälp, så fina dom var!
Ja, dom var som filmstjärnor och det sa jag också (fast numera kan det anses oförskämt, men jag gör det ändå)  och det visade sig att dom skulle på bröllop i Annies gård inte långt från affären och hade gått i samma klass som den blivande bruden och alla tre töserna kom från olika håll av vårt land!
Såååå fina! Och så elegant klädda!

Last night of the proms i Hyde Park, 2014

Vid tjugo över åtta var vi klara och då var mitt hår lockigt av svett!
Körde hem i mörkret .., i köket stod pv och höll på att göra plommonmarmelad av våra egna plommon .., själv stöööp jag på soffan Ektorp och låg där en halvtimme och lyssnade till "Last night of the proms" och tänkte på den där kvällen tillsammans med Anna, Micke, Maria och pv och så jag själv i Hyde Park och den där mannen som dansade precis hela kvällen - mest för sig själv - och som Maria kramade om och tackade efteråt, när allt var över.

Så var den här eftermiddagen och kvällen.

3 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Komplimanger får man väl ändå säga fortfarande :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: det har diskuterats, detta att om man säger att någon är vacker, så är det bara utseendet man tittar på, men så är menar jag det inte alls!

norbergianblue sa...

Nog verkar det stressigt där du jobbar, och även här i min lilla by flänger den fåtaliga personalen omkring mellan grönsaksdisk,uppackning av varor, kassa och kundtjänst som skållade råttor. Men det gäller väl att ha så få anställda som möjligt.