onsdag 13 december 2017

Förra gången ...


... som jag skulle arbeta förmiddag (halv åtta till ett) sov jag inte en blund natten innan!
Inte för att jag var orolig; jag blev bara allt mer pigg.

Igårkväll tog jag nelly med mig i sängkammaren.
Hon är - för mig - världens bästa sömnpiller!

Nu vet hon precis hur vi ska ha det; jag lägger mig på höger sida och hon ligger mot mitt bröst, ibland med nosen mot min hals och sen somnar jag bums och sover hela natten.
Och min vänstra hand, den har jag intill pv - han som alltid är så varm om huden -.

En slags trygghet, kanske?
Den  här känslan av att vara på savannen.
Elden .., att inte vara ensam.


5 kommentarer:

Ulrika sa...

Jag sover alltid dåligt, men jo, med någon nära intill blir det ändå lite bättre. Kanske inte själva sömnen, men ett annat lugn.

Nu har jag utfört morgonens taxitjänst och egentligen vill jag mest krypa ner i sängen igen, men nej, jag städar istället. Ledig idag så bäst att passa på. Kanske blir det en tupplur senare.

Jag är den enda i vår radhuslänga som är hemma så här dags men i vännen Agnetas hus här bakom (hon med de stoora hundarna) lyser det i fönstren. Det är fint att ha henne så nära. Ljus i fönstren hos en fin vän på nära håll är också lite som den där elden på savannen. :-)

Morgonkramar från Närke!

Lena i Östersund sa...

Vad jag känner igen det där med att sova dåligt när jag ska upp tidigt. Igår tex skulle jag åka med bussen som går strax före klockan 6 på morgonen vilket betydde att klockan ringde vid 5 -tiden. Jag hade svårt att somna på kvällen vilket jag aldrig har annars och sen vaknade jag typ tusen gånger under natten för att se vad klockan var...

Ruta Ett sa...

Jag läste en artikel igr om en amerikansk undersökning, som säger att de flesta sover bättre med djur i sängen!
https://www.aftonbladet.se/nyheter/article21917335.ab

Shiva har en tendens att bra ut sig och det är inte alltid det innebär att jag sover bättre. Men jag låter henne ligga kvar, för trots allt är det mysigt.
Savannbeteende?

Elisabet. sa...

Ulrika: däremot kan jag omöjligen ligga så nära en annan människa. Gärna så jag har pillavstånd på en arm eller hand, men inte jättenära!

Lena i Östersund: men tänk, natten mot idag sov jag utan problem, det är nog tack vare Nelly, tror jag ,-)

Ruta Ett: ja, jag tror att det är savannbeteende ,-)

Ulrika sa...

Nä inte jag heller. Nära intill betyder för mig i samma säng, men så där så man kan sträcka ut handen och röra vid den andra. Annars blir det för varmt och så måste jag byta ställning en gång i halvtimmen för att inte få för ont, så då kan jag inte ligga för nära för det heller.