tisdag 16 januari 2018

Dagen därpå ....


Igår blev en sån här dag.
Den allra finaste av dagar!
Den bästa födelsedagen i mitt liv och är det nån gång jag verkligen ville ropa "tack livet!", så var det igårkväll. Inte för att det vimlade av presenter, men av ord som bildade meningar som gjorde hjärtat så varmt, så varmt.
Och när jag kom hem från jobbet ringde Thomas dotter Hilda och sjöng så fint och då blev det ännu varmare inombords!
När jag letade en bild till det här inlägget - om all glädjen - skrollade jag bland alla tusentals bilder i bildarkivet och fann den här. Jo, men det här är ju den allra största lyckan .., att få bada i havet och pv som står där och håller koll (han har förmodligen ballat ur ..).
Den får symbolisera gårdagen.


Arbetade kväll tillsammans med Annika, som varit barnledig och hemma i vad som känns som flera år. Annika är lugnet personifierat - åtminstone på utsidan - och påminner om Snövit.
Vi hade Lennart i kassan; han som kan så många språk och när han hörde att Annika har estniskt påbrå, ja, då klämde han i med meningar på estniska! Så imponerande!

Senare på kvällen kom ett anslag upp om vad som helst ska hinnas med på kvällarna.
Det är delar av det schemat som syns på bilden.


Kom hem lagom till Idrottsgalan, som då redan pågått nån halvtimme.
Bäst av allt - enligt mitt sätt att se det - var utan tvekan åttioettårige Börje Andersson-Junkka från Tornedalen, andretränare i fotbollslaget i byn Parkalompolo.
Vilken personlighet!
Vilken charm!
Vilket naturbarn!
Och vilken lång slips!
När 59 minuter återstår av programmet, då får han sitt pris och håller sitt - enligt honom själv - alldeles på tok för korta tal, ja, han hade velat fem minuter på sig!
Här är länk till just detta.
Och här kan man se en film där den här mannen är i sitt esse. 

Suveränt bra var också mammornas tal till sina nominerade söner!

(Hos Expressen på nätet letar jag efter en eventuell notis om vad som hände här i Stensjö igår, det här med helikoptern osv. Det hittar jag inte, däremot en rubrik som lyder: "Lars Wallin tvingades be om ursäkt till Victoria!" I artikeln, skriven av Elias Giertz, kan man läsa att kronprinsessan skulle prova en klänning hos den kände designern och han hade då ideligen duat henne och känt sig dum och bett om ursäkt, då hon svarat .."men hallå!", alltså, att det inte var nåt att bekymra sig över. 
Rubriken visar nånting helt annat. Fy, så dåligt, Elias Giertz!)

7 kommentarer:

Jessica sa...

Så härligt att höra att du hade en sån fin dag <3

WalkaboutSweden sa...

Så härligt att höra om hjärtevärmardagen!
♥ ♥ ♥
Hoppas att du hann uppfatta mitt lilla sms. Funderade på vad som är mest personligt, och är heller ingen stor fantast av Facebook.

Så himla typiskt av Expressen.
Det är detta beteende som fått mig att helt sluta köpa denna typen av tidningar. Köpte dem ofta förr i tiden, men nu blir jag bara irriterad och tycker att de skriver om helt "fel" saker. Å så dessa rubriker..!

Nu när du berättar om artikeln så hamnar hela situationen i helt annan dager.

Kram/Barbro

Elisabet. sa...

Jessica: ja, det var helt ljuvligt och du är ledig idag, ser jag ,-)
Har du förlorat onsdagen?

walkaboutsweden: underbara Barbro (och Tony)! Tack, ni är så rara!

Anonym sa...

Jag hittade att man letade efter en försvunnen person, som hittades död. Mer än så hittade jag inte och behöver väl inte heller veta mer.
PV

Steel City Anna sa...

Jag har svårt att tänka mej Victoria säga men hallå :) finns ett klipp med henne också där hon säger att hon tycker detta med titulerandet är ganska noga ;)

Jessica sa...

Är enligt schema ledig både tisdag och onsdag eftersom jag jobbar hästpass de andra dagarna.
Nu har det varit lite si och så med det men är ledig i morgon igen �� ska njuta!

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, det här med titulerandet tycker jag är så fånigt så det är inte sant! Men jag KAN tänka mig att hon, i ett sammanhang där hon provar kläder liksom mer privat, kan säga "men hallååå ...!" när någon underkastar sig ,-)

Jessica: här är det ledig dag idag! Ljuvligt!