måndag 19 februari 2018

En måndag ....  


Sover vi i skilda sovrum blir morgnarna annorlunda.
Nu vaknar vi utvilade alldeles för tidigt och redan när klockan är fyra jag är hur pigg som helst och halv sex lämnar jag sängen och det är likadant med pv.

Harry, som har sovit hos matte, är vilsen.
Och orolig.
Var är husse?
Jag säger "husse sover där nere, du kan gå ner till honom ...", men harry bara gnyr lite och vill inte gå ner, inte förrän jag själv gör honom sällskap.


Han som har sportlov tar det piano.
Ingen cykling till gymnasieskolan .., ingen brådska.

Själv har jag förmiddagspass.
Det är det vanliga och jag hinner med allt som jag verkligen vill hinna med.
Veckotidningarna, paket som börjar sjunga på sista versen (skickar påminnelser till adressaterna), skriver veckoskylten, rengör kassorna och datumkollar alla "bars" som vi har intill kassan.
Det övergår mitt förstånd hur någon kan betala 21:- för en liten chokladbit fylld med nötter eller dadlar och nog borde det väl vara lika nyttigt att äta en avocado eller ett äpple?


En av kunderna, en kvinna i trettioårsåldern kanske, är så fint klädd.
Hon har en vit bomullstunika modell större och en färgglad virad sjal om halsen.
Det visar sig att hon har tillbringat hur mycket tid som helst i södra Indien, där hon har varit med och drivit nån slags yogacenter.
Så det - om Indien - pratar vi en stund.
Om det som är bra och det som är mindre bra.
Och hon berättar om hur oerhört förnöjsamma hon tycker att människor är just där - mitt i all fattigdom -, ja, det var mycket annat hon berättade om och som var så intressant.

Till min glädje arbetar Carina (som har gått i pension) idag och hon pinnar på i mejeriet .., Erik (som snart åker till Thailand på semester) kämpar med frukten .., chefen fyller frysen och löser av mig när det är dags att gå hem.

Och så kommer jag hem till det gula huset där pv möter med lunchen klar ..., och efteråt sätter vi oss i vardagsrummet och det tar kanske tio minuter, så säger jag till pv att "jag kommer att somna, jag känner det tydligt .." och pang bara ....,  i två timmar sover jag rakt av .., djupt och gott!

Nu är det kväll.
Pv har åkt på körövning i Halmstad och jag har läst en liten krönika i DN som gav mig en tankeställare. "En semesterresa till Thailand för fyra till Thailand, motsvarar utsläpp från fyra års bilkörning".

Ja, det är hemskt.
Man kan jag tänka mig att helt skippa flygandet till andra länder?
Nej. Det tror jag inte.
Pv skulle lätt kunna göra det, det vet jag, men inte jag.

7 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Visst är det skönt att "tuppa av" sådär efter lunch. Men två timmar!!? Nä - det skulle jag aldrig klara. Då skulle resten av dagen innebära någon sorts dvala. 10-20 minuter, däremot. Då är jag pånyttfödd igen.

Elisabet. sa...

Bert: ja, jag höll på att svimma när jag vaknade och upptäckte hur länge jag sovit! Men jag har varit så ENORMT trött den senaste tiden, varför vet jag inte.

Bert Bodin sa...

Hormoner, Elisabet. Hormoner.

😉

Evas blogg sa...

Att sova mitt på dagen det gör jag ganska ofta. Så skönt när ögonlocken är tunga och kroppen värker. Det där med att flyga har jag tänkt på mycket. Jag kan få lite dåligt samvete när jag flyger, helt klart. Samtidigt känns det så viktigt för välbefinnandet (både kropp och själ) att få värme och nya miljöer. Nu flyger inte jag så särskilt ofta, jämförelsevis väldigt lite, jag ursäktar mig med det.

Elisabet. sa...

Bert: tror du verkligen det? Jag har väl knappt några hormoner kvar .., allt innehåll togs bort för mer än tio år sedan!

Evas blogg: är jag ledig sover jag aldrig mitt på dagen, men däremot brukar jag bli väldigt trött vid tretiden och kan då nicka till en stund.

Bert Bodin sa...

Nja. Nu menade jag ju det som en komplimang till en "ung" blivande pensionär.

Elisabet. sa...

Bert: ,-)