onsdag 14 mars 2018

Ledig dag ...


... efter en hektisk eftermiddag/kväll på jobbet.

Avlöste Johanna som är den som nu varit längst på jobbet och som kände sig aningen ledsen, då två kunder kommit i dispyt och den ena började gråta vid kassan.

"Ååå, jag kände mig så maktlös!" sa mjuka, rara Johanna.

Sen var det full fart som vanligt!
Vi delade på kvällen: jag körde frukt och datumkoll på precis allt från sill och kaviar i ena änden, till juicer och Pro Viva i den andra. (Då skriver man in i en almanacka när t.ex. Billingeost har sitt bäst-före-datum och så kollas det dagligen, så man hinner prissänka det som inte blivit sålt. Detta tar sån tid!)
Cornelia gjorde brödvagnen, löste av Carolina i charken, kollade datum i mejerikylen och sen drog hon in lastpallarna utanför entrén när det var dags för stängning. Ja, hon gjorde mera också.
Dessutom var det ovanligt många kunder för att vara en tisdagkväll!

Vid vardera kassan har jag skrivit ett anslag om att vi stänger två timmar tidigare på lördagkväll, då vi är bjudna på personalfest inne i Halmstad. Och vilka underbara kunder vi har; var och varannan kommenterade detta med festen och önskade oss en såå trevlig kväll!


Drömde i natt att jag var hemma i Malå (såklart) och nånstans på Ringvägen hälsade jag på en granne och i en korg hade jag säkert åtta, tio små stövarvalpar! Jag hade allt sjå i världen att hålla ordning på dem och mitt i alltihopa kom PLOGBILEN och föste undan all snö och när den givit sig av, upptäckte jag att korgen med valparna fanns under ett tjockt snötäcke, alldeles omöjligt att rubba och jag hörde valparna gny och jag grät nåt så hejdlöst, över detta att jag inte kunde få fram dem!


Nu - i efterhand - kan jag kanske ana vad drömmen handlade om.

Vaknade med huvudvärk och en känsla av ....., ledsamhet.
Harry, som för ovanlighetens skull försovit sig - annars springer han ner till husse direkt pv:s väckarklocka ringer vid fem - låg i flera timmar nära, nära sin matte som är jag och det kändes tryggt.

Rex Tillerson, numera en föredetting. Född 23:e mars. Vädur, alltså.


Lyssnade till P1-prat.
Att USA:s utrikesminister Rex Tillerson fått sparken förvånar väl ingen - alla tycks få avsked från president Trump - och har man dessutom i en intervju kallat sin chef för en "idiot" och INTE  tagit tillbaka påståendet, så .., ja, då var det väl bara att invänta silkessnöret.

Och så var det detta med fysikern Stephen Hawking som nu gått hädan. Tänk, jag trodde inte att man kunde leva med ALS så länge som denne man gjort!

Och nu är kaffet urdrucket .. nu väntar dagstidningen och förhoppningsvis ett mejl från min syster i Australien. Från min utsiktsplats ser jag en domherre på en av ekens grenar .., en blåmes också och från tv:n hös suveräne Chris Härenstam kommentera kälkhockey i paralympics. Han är så suveränt bra, liksom hans bisittare Aron Andersson (han var med igår) som är ledig idag.
(Och denne Aron Andersson deltog i Nattvasan; åkte kälke och stakade sig fram).

Sist av allt ska jag skriva till postorderföretaget Peter Hahn.
För två år sedan köpte jag den allra mest underbara poncho i kashmirull hos dem och jag har älskat den nåt så vanvettigt! Den är triangelformad och det spetsiga är framtill. Men .., så råkade jag köra den på 40 grader i stället för ullprogrammet och så blev det som det blev. Ni anar inte hur många ponchos jag beställt och returnerat som sett ut ungefär som den gamla, men som känts helt annorlunda!!

Senast igår hämtade jag ut ett paket, nej, då var det en sån där det spetsiga skulle vara på sidan och det vill jag inte alls, men på bilden som visades var det tvärtom.
Nu ska jag minsann kontakta P.H och höra om dom möjligen vet var jag kan få tag på en likadan, som den som var så högt älskad!

Ajöken, sa fröken.

3 kommentarer:

Babsan sa...

Vi har ponchos på jobbet jag och kollegan.Olika färger .Mycket praktiskt.Men svårt att hitta fina som inte har spetsen mitt fram.🙊Kolla på Cellbes de har fina.
Det var SÅ kul att prata med dig idag.Fick en liten energikick av ditt glada skratt
😘🤗

Elisabet. sa...

Babsan: tack själv! Jag loooog så här mycket när jag senare på dagen kollade hur långt samtalet var! För den som imnte tycker om att prata i tfn, var det inte dåligt! Tack som ringde!
Apropå ponchos: jag VILL ha spetsen fram och absolut inga fransar eller så ,-)

Rexxie sa...

Tänk att folk inte kan uppföra sig?!

Dispyter hålls (i min värld) inte alls, och om man nu känner att man absolut måste gräla om något så gör man det hemma eller i något enskilt rum någonstans!