torsdag 5 april 2018

En torsdag ....


... i början av april röjer vi i garaget, fyller en släpvagn, drar igen gallret och åker de två milen till Falkenberg, till återvinningsstationen Sandladan.

Mängder av "rat" som trängts i garaget eller ute i vedboden eller kring komposten, gör oss sällskap.
En trappstegsstol där benen rostat sönder och vikit sig ., en liten pall, trasiga korgar, en avliden cykel, plastbyttor och påsar .., två mattor ., en soffdynekudde .., en lurvig pälsfilt där små möss tagit bomaterial och säkerligen byggt sig ett fint och mjukt hem .., ja, allt möjligt fick följa med.

Kortet som öppnar grindarna vid stationen låg prydligt på instrumentbrädan och allt gick bra.
Förra gången bara strulade det.

Vid en av containrarna småpratade jag med en kvinna vars lilla Hyundai hade dekaler på höger framskräm, ja, som små blommor.
Det var hennes första egna bil, berättade hon.

"Jag drabbades av frozen shoulder och kunde inte växla som vanligt, ja, då köpte jag mig en alldeles egen bil, en automatväxlad", sa kvinnan och log och tycktes så lycklig.

Visst är det konstigt att man - utan att man vet varför - genast kan känna att man tycker om en människa? Så var det med just den kvinnan. Hon såg ut att vara så snäll.

När vi lämnat av det mesta gick jag fram till containern med hårdplast, ställde mig på tå och tittade ner på vad där fanns.

Det var då jag tog bilden.

Inga kommentarer: