lördag 30 juni 2018

Flugor och ännu mera flugor och Ester Blenda.


Snart har jag varit friherrinna i en veckas tid.
Det känns mer än underbart.

Och pv sände igår in sin pensionsansökan till därför avsedd myndighet och då blev det liksom på riktigt även för hans del. Nej, vi firade inte på något särskilt sätt .., vi satt länge och tittade på filmen om Ester Blenda Nordström; det var ju om den wallraffande journalisten jag fick en bok från madamen i Portugal - annannan - och nu satt vi som ljus och följde hennes levnadsöde som sannerligen inte gick av för hackor.
Jo, den kan man rekommendera å det varmaste!
Den kan ses t.om den 29:e juli.

Idag har det varit en ovanlig lördag.
Jag körde till affären för att handla, men hjälpte till med att forsla bort korgar och lämnat ut ett paket och hyra ut en släpvagn, då det var full fart i alla tre kassorna och mannen med paketet - tillika släpvagnen - hade brutit lårbenet och gick på kryckor och då är det inte alldeles enkelt att stå i en lång kassakö.

Sen hemåt.
Pv har grävt upp gräsmatta (eller äng) nere vid vägen, på sin tomt, och där ska nästa år bli ett potatisland. Grannen Ecke har många gånger sagt att "där ska ni veta, där växte det otroligt med grönsaker förr i världen, jorden måste vara jättebra!", så det är gjort.
Och så har han sågat upp gammalt virke ., klippt gräset och nu är det fotboll som gäller.

Själv har jag skickat postens vykort (väldigt ansträngande) som tack för snällord och annat .,. jag har lagat en gryta på fläskytterfilé och svamp som ska bli till middag .., rensat i kylskåpet .., vikt ihop tvätt och tidigare på morgonen fixat frukost på semestervis (äggröra, bacon, stekta tomater och några korvar) , vattnat blommor och grönsaker och just nu väntar jag på potatisen som är i ugnen.

Jag har helt enkelt gjort det jag har känt för.

Ååå, detta ljuvliga liv!
(För övrigt översvämmas vi av flugor! Överallt ligger fluglik på lit-de-parade; på rumsbordet, här där jag sitter ..., och det underliga är, att först ser dom ut att vara stendöda, men sen, när man ska slänga dem, då börjar dom sprattla lite och så får man smälla ännu en gång.
Pv berättade att mitt ute på havet kom plötsligt en HORD med ettriga flugor och dom tog sig in i ruffen och ingen flugsmälla fanns med, ja, det var ett elände!
Men se .., på måndag ska där packas ned minst två flugsmällor.


2 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Det låter himla skönt förutom flugorna :)

Elisabet. sa...

Steel City Anna: ja, flugorna kan jag gärna avvara! Vedervärdigt.