lördag 11 augusti 2018

Nej, inget jobb ...


Ja, för några år sedan var gräsmattan så här nästan onaturligt grön, så långt ifrån hur det ser ut nu, så det är inte sant!

Inget extrapass blev det, så jag kunde vara hemma när delar av familjen Sellberg kom på besök.
Om familjen Sellberg har jag hört talas om hur ofta som helst; hur herrn och frun i familjen hade sommarhus på samma område som pv:s föräldrar och hur barnen i dom båda familjerna lekte tillsammans under många år.

Nu var dom nere på urnsättning av Ally - de sedan länge vuxna barnens mamma - och då passade pv på att bjuda hem dem på elvakaffe, ja, i alla fall en del av dem. (Vi sågs på Skepparstugan igårkväll).

Vi satt i uterummet och det blev prat om allt möjligt, men även om det stundande valet och hur vi trodde resultatet skulle bli. Om tiggeriets vara eller icke vara hann vi också diskutera .., och om grannar som är sverigedemokrater .., och vi pratade om pv:s nybakta kokoskakor och uppvärmda gifflar ..., om knäoperationer och hur enormt fint vandrarhemmet i Steninge är numera och alla fyra framhöll frukosten alldeles extra mycket.

Därefter har det varit en seg eftermiddag, men nu är klockan halv sex och snart kommer Sonjas dotter Maria och hämtar mig - vi ska ju se den här enmansteaterföreställningen - och så får vi se vad det blir av den. Ute har det regnat och haglat och varit strålande solsken. Just nu enbart mulet.

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Idag är jag glad över en tom och tyst dag utan besök. Vi har varit hemma i stan och jag har vilat och sovit hela dagen. Hur roligt det än är med besök och håll-i-gång, så behöver jag en helt tyst dag mellan varven. Skolorna drar igång, och jag är faktiskt glad över varje dag som ingen ringer och erbjuder mig jobb. Eftersom jag behöver alla tillskott till min lilla pension, har jag svårt att tacka nej, men ... Den här roliga sommaren med massor av aktiviteter och besök har nästan tagit kål på mig. Jag behöver semester nu!