söndag 5 augusti 2018

Söndag ...


Det händer faktiskt mer än en gång att jag får gå till facebook och kolla vilket datum det är och ibland vilken veckodag, i alla fall om jag inte har arbetat. Men nu vet jag att det är söndag. Och jag har inget planerat i jobbväg förrän kommande söndag, men det kan förstås ändras.

En skön dag har det varit.
Lagom varmt, på gränsen till lite svalt.
Ljuvligt.

Pv har löptränat .,. vi har ätit middag på Göstas i Steninge och det blåste så vi trodde att dom enorma markiserna skulle lyfta och segla iväg. Och längs kustvägen stod mängder med bilar parkerade och på den riktiga parkeringen fanns inte en endaste ledig plats!

Efteråt blev det en sväng till Skallkroken; pv ville kolla till båten då det var såna friska vindar, på gränsen till kuling, sa han.


Avståndet mellan kajen och båtarna är större här än någon annanstans där vi varit i sommar. Hoppa får jag inte göra och vågar heller inte, så pv har fixat nån slags trappa och en piassavakvastpinne att hålla sig i. Andra har tagit efter.
Titta, en sån praktisk trappa den här båtägaren fixat och ett rejält stöd att hålla sig i!
Enklare för dem som har motorbåtar och såna här anordningar mellan båtarna.


Så här är det på pv:s båt .., den trappa han har gjort syns inte, det liksom finns under kajkanten och jag måste nog sätta mig kanske för att ta mig ombord. Sen är förstaget i vägen; hade den inte varit där hade det varit så mycket enklare, men nu är det som det är.

I hamnar där man kan ligga längs efter kajen, svimmar jag nästan av lycka.
Eller där avståndet mellan för och kaj inte är så långt och framför allt att det inte är sån höjdskillnad.
Med två knäproteser och detta att inte vara det minsta smidig .., å, det hade varit sååå mycket enklare!
Nåja, det ska väl gå att träna upp sig på det här också.

Knepigt är det även för Harry att ta sig ombord när det är på det här viset, som på bilden. Såå lätt att han dråsar i vattnet!


Efter båtinspektionen blev det ett spontanbesök hos Eva från Tyresö och hennes man - dom kom igårkväll - och höll väl som bäst på att installera sig. Mycket surr blev det .., väldigt mycket om biografer som vi besökt och minnen som då tjoppade upp (det var många det ...) och Långe Maken frågade pv om det från stranden i Haverdal var möjligt att se Hallands Väderö, men det påstod pv var omöjlighet.
En karta togs fram på paddan och så visade pv .., "titta här .., nej, det är omöjligt, men fyren på Kullaberg borde ni kunna se när det är mörkt, korta blink var femte sekund".

Ja, så där höll det på.
Resten av kvällen har gått i fridens tecken.
Korsordet i DN är så gott som löst .,. men bara "så gott som".
Långordet längst till vänster - 22 bokstäver tror jag - fixade pv.

Over and out.Nej, inte helt.
En vacker film från Kullen finns här och det var där utanför vi hamnade i total stiltje.

2 kommentarer:

Ulrika sa...

Rickard föreslår att backa in, kanske det är lättare att ta sig av/på i andra änden?

Elisabet. sa...

Ulrika; här svarar pv: Det skulle säkert vara enklare att stiga av med aktern mot bryggan, så gjorde de nere i Grekland och Kroatien när jag var där.
Problemet är ju att vår bår har ankaret i aktern vilket gör det svårare att backa in i det läget.
Finns det bojar att förtöja vid och plats vid kajen så är det inget som hindrar att backa in, även om det är ovanligt här i Sverige.