tisdag 7 augusti 2018

Vardag ....


Omtänksamma vänner är guld värt!
Tack bettankx (där a:et verkar ha tackat för sig ..) för sidorna från Sydsvenskan där pv:s brorson Hannes och hans Sofia  fyller ett helt uppslag! Det handlar om deras "Fisky Business" och resan dit där dom befinner sig nu .., med jobb och ännu mera jobb och inte en lugn stund!
Denne Hannes som från barnsben varit i det närmaste besatt av fisk!

Tack också till dig, Turtlan, som under en road-trip till Skåne upptäckte detta i morgontidningen och tog en bild och skickade! Vilka raringar ni är!


Annorlundalivet går vidare.
Igår skrev en shoppinglista där vi plockade godbitarna från diverse butiker och irritationen när det man verkligen ville ha, inte fanns i disken, inte ens första dagen när bladet kommit ut! (Inte hos oss, men det händer nog där också).

En sväng till dom nyblivna föräldrarna hanns även med.
Den lille krabaten har ännu knappt öppnat ögonen när vi hälsat på, trots att hans morfar gör allt vad han kan för att få ögonkontakt. Tala om att ha tur ..,  ett första-barn som mest bara ligger likt en liten ängel och sover gott!

Och så har medlemsskapet i Sjöräddningssällskapet konfirmerats i form av såna här dekaler som ska komma på plats. Bra! Nu kan vi lägga den biten åt sidan.

Igårkväll råkade vi - mer som av en händelse - titta på The Staircase, en dokumentär där man får följa en man som blir dömd för att ha mördat sin hustru, vilken han påstår ramlade nerför parets trappa. Hur intressant som helst!! Det här var det första avsnittet av tio, så det blir mycket att hänga med i.

Vetenskapens värld, som handlade om träning och allt det goda det för med sig .., bland annat om cykling som vardagsmotion, var även det klart sevärt!

Nu är det tisdagförmiddag .., jag har bakat det goda brödet som Majas mamma Monica bjöd på, när vi besökte Vetlanda. Ni vet, ett sånt där bikarbonat/filmjölksbröd som inte går att misslyckas med. Jo, det blev bra. Ett dyrt bröd blir det, med rätt mycket hasselnötter i smeten.

Pv har kört 13 km på rullskidor nu på morgonen och kom hem och var döslut på .., vi har friherrinnans hund Shejken hos oss medan hon är inlagd på sjukhuset för att få rätt hjärtmedicin utprovad. Shejken är ungefär lika social som Sigge .., han - Shejken - håller sig mest i Gunnars rum, men där är det ju svalt och skönt också.

För övrigt allt gott och väl.

1 kommentar:

Kattis sa...

The Staircase är riktigt intressant! Finns även, med två nya avsnitt, på Netflix.