måndag 29 oktober 2018

Nån slags resumé ....


I minst två veckors tid har jag hört pv öva på sin stämma inför gårdagens konsert i Halmstads nya konserthus - Najaden -.
När man bara hör en liten bit av en hel kör, blir man väl inte så värst inspirerad (eller hänförd), men det beslöts ändå att jag själv, friherrinnan och Sonja skulle ta del av det hela. Inte bara Halmstad kammarkör skulle uppträda, även en trio gitarrspelande gentlemän - "Guitars in motion" -.

Konserthuset visade sig vara jättefint (särskilt golvet!) , med två olika lokaler och där fanns möjlighet till servering i båda.

Rejält med toaletter var där också och fräscht och fint.


Inne i den större konsertlokalen (den som nog räknas som den verkliga) såg det ut så här.
En fantastisk akustik och ganska läcker ..., med en estrad som låg nedanför oss i publiken, ja, mer som en amfiteater. Konserthuset tillhörde tidigare (innan ombyggnaden) tidningen Hallandsposten och där hade en gång friherrinnan varit på studiebesök, berättade hon.

Fåtöljerna var bekväma, men armstöden alldeles på tok för korta och friherrinnan som är lång och reslig, fick kramp i benen av det - i hennes ögon - för korta utrymmet för just benen.



Hur var då själva konserten?
Jo, den var trivsam och det var vacker skönsång och nåt helt annat förstås än den där ensamma stämman som har ljudit från Gunnars Rum, där pv suttit vid pianot.

Gitarrherrarna var helt makalösa och berättade att dom har egen konsert om en eller två veckor, på samma ställe, men då tillsammans med några andra musiker.


Efteråt bjöds vi alla på vickning hos friherrinnan.

Det var paj och sallad och så kaffe och kaka och eld i kakelugnen och prat om dialekter (mest den halländska, eller enbart den) .., om låga pensioner .., bostadstillägg (eller att ha hoppats få och inte få just ett sånt) .., om möjligheten till extrajobb och lite sånt. Sonja pratar om att bli kvitt bilen, ja, det är nog många pensionärskvinnor som har den tanken, men då vore ju det bästa om man bor centralt.

För mig i Ystad, var det inga problem.
Det var nära till allt och ville jag åka på lillsemester, ja, då hyrde jag en bil över en helg, men slapp allt det som hör till .., försäkring, skatt och allt annat.
Inte alldeles enkelt är det..


Idag är det måndag.
Ny vecka.
Ny giv på handen

Ikväll blir det besök av L, kompis till pv sedan förra årtusendet.
Egentligen är hon från Slagnäs, men har bott många år i Halmstad och nu senast i Skellefteå.

Sängen i Gunnars Rum är renbäddad .., räkgrytan ska tillagas och själv har jag Filmstudio ikväll.
Kvällens film heter "Happy end" och om den kan man läsa här.



Nej, det kan man inte, men man kan titta på en trailer ,-)
Men  h ä r, kan man läsa om den.

Nu, en stund senare, ser jag att "Happy End" är där nästa veckas filmval.
Ikväll är det faktiskt en svensk film som heter "Amatörer" som visas.
Om den kan den eventuellt intresserade läsa här.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag älskar körsång! Och gitarrspel. Och är det något som jag så gärna skulle vilja lära mig, så är det just att spela gitarr. Inte sådär flott och avancerat, men i alla fall några ackord. Vilken tillgång det skulle vara på jobbet. Tänk att ha samling med barnen och kunna kompa på gitarr...
Sådärja, nu har jag bestämt mig, det där måste jag ta tag i.

Apropå konsert. Eller inte ;)

Elisabet. sa...

mossfolk: ja, man blir glad av körsång! Aldrig tycks pv så lycklig som när han kommer hem från körövningar eller konserter. Om en månad är det ju adventskonsert och det är ju det bästa av allt. Lycka till med gitarrlärandet! Jag håller med; det måste vara ur-kul att kunna ta fram en sån och spela lite.

Guy sa...

Hälsa till L, hon som hör till förra årtusendet!
;)