fredag 2 november 2018

Bohuslän ...


Ett oändligt antal bilder ligger och vilar i bildmappen, men för en gångs skull ska jag hålla mig lite kort. Bara säga att tre dagar i Bohuslän, med besök i Smögen, Kungshamn, Bovallsstrand, Lysekil, Fjällbacka, Hunnebostrand och så boende i Ramsviks Övergård .., ja, det var ungefär lika trivsamt som resan till Skottland eller mina dagar i Stockholm eller dagarna i Cornwall.

Mina barn brukar säga att "mammas senaste resa är alltid den bästa" och nästan så är det.

Men vad var det då som var så ljuvligt?
Jo, att bo i en fin liten stuga (om än bäddsoffan var måttligt skön, jag liksom ramlade ner nästan) och att tända värmeljus i det lilla allrummet och titta ut på en himmel fylld med stjärnor .., och att doppa sig i ett iskallt - och otroligt salt - hav .. att träffa hemifrånvänner som också flyttat söderut och på hemvägen: att sitta i ett inglasat uterum tillsammans med hon som följt med på bloggen sedan den startade - i tretton års tid ! - och prata om ovanliga namn och annat och så alla vansinnigt vackra vyer där vi bodde!

Smögen kan jag avvara.
Fastän det mesta var stängt, så fick jag mer känslan av ett tivoli .., det var butiker precis överallt och pv vittnade om en hamn som sommartid är fullproppad med båtar!



Och i en skål ligger snäckor och musselskal plockade på stranden, någon kilometer ifrån där vi bodde. Sällan har jag sett sååå blåa skal!

Nu ska jag läsa DN och sträcka ut benen på soffan Ektorp!

4 kommentarer:

Anonym sa...



Ja,Ni har allt haft det skönt verkar det som.


Friherrinnan

Turtlan sa...

Ja det finns mycket fint i Bohuslän. Vi var ju till Kosteröarna för tre år sedan. Vilka vyer och fint att vandra på Nordkoster. Stränder med sammetslen sand. Sen förra sommaren till Kärringön. Inte stort men spännande. Bara att sitta på en bänk på bryggan och titta på folk räckte långt och vi mådde så gott. Där har jag ett jättebra boendetips i så fall.

Sen att åka lite Off season är lite speciellt.

Förresten, instämmer om Smögen. Kaos på sommaren. Finns så många andra fina ställen!

Gokväller på er!

gunnar i vaplan sa...

Har följt er med glädje via Instagram och sett alla fantastiska bilder.
Jag var i Smögen för drygt 50 år sedan. Då var Smögen ett fantastiskt ställe att vara på, nästan inga öppna handelsbodar bara mysiga typ "båthus" och massor av trevliga ortsbor. Inte så värst många turistbåtar i hamnen. Det var ett "kollo" i Grebbestad som lockade ner mig till detta område då. Alltså, det var inte själva "kollot" utan det var väl mer tjejerna som jobbade där som lockade :-)

Elisabet. sa...

Friherrinnan: helt underbart var det!

Turtlan: ni är ju lyckliga som har så pass nära till detta ljuvliga. Ja, det är ju inte överdrivet långt härifrån heller, men det tar längre tid ändå.