torsdag 27 december 2018

Hemma ....


... från ett julfirande i Upplands Väsby som går till historien - i alla fall vår -.
Kvällen innan julafton däckade AP i kräksjuka .., julaftonen firade vi som vanligt ., alla tre barnen, två med respektive (Maja i Vetlanda hos sina föräldrar) mina barns pappa, pv och jag själv och så förstås äldstadotterns familj.

Vi spelade kina-schack .., hade ostron till förrätt (vi var några som aldrig smakat detta) och det var en på alla sätt och vis härlig kväll.

Juldagen hade AP och Micke åkt hem till Ekerö .., och alla utom Maria och jag spelade padel - fyra lag som möttes - och på eftermiddagen urgod middag som tillagats av exet och Marias man.

Pv och jag själv skulle sova hos Marias svärföräldrar en bit bort och vid tvåtiden på natten vaknade jag och mådde gräsligt illa! Det blev en fasans natt .., sittande på toalettstolen med en hink i knäet och jag var sååå däckad! Till sist hade sex av tio däckat: Anna, jag själv, Maria, Emma, Emil och igårkväll/natt Micke!
Fortfarande mår jag tjyvtjockt och har lätt feber.
Bara tanken på julmat eller annat får det vändas i magen.

Ajöken, sa fröken.

6 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Krya på dig.

Ostron .... Ja, ja ... ;-)

Turtlan sa...

Huvvaligen. Klarade pv sig?

mossfolk sa...

Men fy vad hemskt, jag mår nästan illa bara av att läsa. Hoppas att på klarar sig!
Krya på dig!
(någon här har tagit selfies på sig och lillebror och satt dit nosar, tunga och öron för att skicka till dig. Tyvärr hade samma någon lite för bråttom när det gällde sparandet av bilden. Enligt denne någon är det förstås mammans fel att den försvann 😉)

WalkaboutSweden sa...

Glad över att de flesta av er kunde fira julafton tillsammans.

Resten låter hemskt...

Massa pigga-på-dig-kramar!

Evas blogg sa...

Magsjuka är hemskt. det går ju vinterkräksjukan nu, jag hoppas att jag slipper.

Elisabet. sa...

Bert Bodin, Turtlan, walkaboutsweden, evas blogg och mossfolk: förlåt för sent svar. Jag är fortfarande dålig och ligger mest på soffan och hör hur det kurrar i magen ,-) huvva! Men allt är som bekant relativt och jag ska inte arbeta förrän på måndag vid ett.