onsdag 8 maj 2019

Tidig morgon i landet Halland ....


Tanken var att jag skulle titta på matchen i Champions League igårkväll, den mellan Liverpool och Barcelona, men för att Liverpool skulle gå till final, ja, då fordrades en vinst med fyra mål och det var ju ändå helt kört, tänkte jag och gick i säng.
Beslutade mig för att i stället lyssna till EU-podden, men hann nog bara med en minuts prat, så var det godnatt. Vaknar klockan fyra nu på morgonen .., sträcker mig efter mobilen för att se vad klockan är .., och ser då rubriken på displayen, att Liverpool vunnit med 4-0!!! Det är tur att man ligger stadigt i sängen. Och oj, så lycklig Emil ska vara!
Daily Mail skriver att detta att hemmalaget vann "är den största sensationen sedan Lazarus!" och det fick mig att smajla stort. När sen fansen sjunger om att man aldrig behöver gå ensam .., då får åtminstone jag gåshud.
(Det är en Liverpool-match vi ska åka och titta på i höst någon gång, då, tillsammans med Emil. Att det är hans favoritlag behöver jag väl inte tala om?).

Nu visar det sig att jag är på tok för pigg för att somna om, så då får Europa-podden gå ett varv till och nu är jag med och tycker att det hela är hur intressant som helst. Det mesta handlar om det kommande EU-valet. Här finns en länk till programmet.

Vid sextiden somnar jag om. Underliga drömmar susar genom huvudet eller själen Plötsligt är jag gift med mina barns pappa och ber honom att åka och köpa gravad lax och köttbullar; vi ska ha besök och maten räcker inte till. Han vägrar.
Så är allt som vanligt igen (jag lämnade förstås honom när han inte ville åka och handla) och jag besöker Skåne där han och frun bor och där går stora bruna och lurviga kor på en äng och en räv har rivit sönder ett staket. Frun - samma fru som i verkliga livet - visar mig hur rangligt staketet är och alla tycks glada och lyckliga.

Det är ungefär då som pv kommer in i sängkammaren för att säga hejdå; nu är han på väg att cykla till jobbet .., själv har jag lämnat drömmarnas värld och Skåne och nu är det verklighet och harry kryper in under mitt täcke. Ack, hur ljuvligt är det inte att vara pensionär!


I skrivande stund är klockan halv nio och jag dricker kaffe ur älsklingskoppen och njuter av det grova brödet från Solhagas bageri, men det är ändå inte lika gott (men väl vackert!) som småbröden med fyra frön, det var nog det godaste jag smakat på evigheter!

Fortfarande regndroppar på fönsterrutorna.
Småfåglarna väntar på frukost.


Upptäcker ett urklipp på köksbordet och förstår inte vad det handlar om.
Thomas Peterson?
Jaha, så ser jag .., det är ju Hildas tv-krönika där till höger och jag slår mig ned i loppisfåtöljen och läser den. Sååå bra skriver hon och säkert kan matteläraren ha användning av sin dotters krönika, ja, i hans undervisning.

Ungefär så är det den här onsdagmorgonen i landet Halland.
I alla fall i det gula huset på kullen.

3 kommentarer:

Ulrika sa...

Här dricks det också kaffe. Funderar på vad jag ska sy idag. Tror jag börjar med en till Fen Dress, i mindre storlek.

Elisabet. sa...

Ulrika: måste googla på detta med Fen Dress.

Allie Reyna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.