fredag 25 mars 2022

  En dag i slutet av mars ...

Ännu ett tag får vi behålla DN, kanske var det till och med april ut och det vore ju underbart. Därefter blir det enbart digitalt och hur man ska kunna lösa korsordet på datorskärmen (jag har testat tidigare), vete sjutton. Nog är det ju en alldeles särskild känsla att sitta i soffan Ektorp med favoritpennan och skutta mellan rutorna. 

Upptäcker nu att bilden är suddig, ja, jag hinner inte ta en ny.


Nästan klart. 
Och ja, det är vansinne att inte använda blyertspenna, men nu gör jag det ändå. 
Då blir det som det blir. 
Lite fel (ibland många) här och där. 


Stannar till vid första hagen (den närmast oss) när jag går ut med Harry. Där går två 1-årsston vilka fortfarande är lite skygga, men hästskötaren förklarar (han kommer just då med stora fång av hö) att det är bara bra om vi surrar med dem, så blir dom lite mindre räddlivade. 

Pv har idag räknat till tjugoen hästar inalles och det är två hästskötare (ett par) som har hand om dem. 
Numera är där ordning och reda och hästarna är välskötta och det är gott om plats i hagarna.


Ett närmast Sisofys-arbete pågår i det forna godsets jättelika lada, ty nu ska hela rasket målas om!
En polsk man (tror jag) får nog ägna någon vecka att skrapa väggarna och inte har han någon stor skrapa heller (det skulle ju inte fungera) och han står i skopan och tar sig förmodligen ner via stegen. 


Dagens inköpslista .., det är pv som varit sekreterare och även skött inköpen. 
Som ni ser är vi i alla fall djurvänner.
(Tonfisk är även det kattmat och solrosfröna är till fåglarna).
Kan säga att palsternacka är något som ALLTID finns i vårt kylskåp. Älskar att ugnsrosta den.


Nu är snödropparnas tid, men nunneörten (vilken brukar översvämma backen mot söder) väntar bara på lite värme .., ååå, det blir så vackert, så vackert! 

Nu är klockan åtta minuter i fem .., pv sitter här och datorsvarar på elevers frågor om hur det gick på provet i naturkunskap .., två skolor bombhotades nämligen i Halmstad idag - skolorna stängdes - och då hann han inte med att delge dem resultaten .., och själv ska jag sätta mig och titta på "Ambulansen" i kanal sju. 

Ajöken, sa fröken.

5 kommentarer:

Gunnel sa...

Varför får du inte behålla DN? Vi har tidningen fredag, lördag, söndag. Jag skulle verkligen sakna korsorden om de slutar med helgutdelning.

Bloggblad sa...

Jag tycker att det är apatråkigt att lösa korsord digitalt. Numera har vi bara närversionen av lokaltidningen, men på lördagar köper jag pappersversionen eftersom jag gillar deras helgkorsord som är lagom svårt. Och så är alla veckans dödsannonser på lördagar och finare att läsa på papper. Finare? Jo, faktiskt.

Bert Bodin sa...

DN:s korsord skriver jag ut på skrivaren. Det går utmärkt bra.

mossfolk sa...

Palsternacka är sådant vi köper ibland och som alltid bara blir liggande ;)
Mycket miljövänligare förstås, med digital tidning, men inte alls samma sak! Vi löser sällan korsordet i ett svep utan lite grann, låter det ligga på bordet och så kommer den andra och tar vid. Lite som ett pussel. Så blir det ju inte alls med ett korsord på iPad eller dator. Dessutom tycker jag att det ser mycket trevligare ut när folk (läs maken) inte sitter med en skärm hela tiden.
Men ekonomi och miljö väger ju oftast tyngre.

Elisabet. sa...

Gunnel: det är för mig helt en ekonomisk fråga. Som det nu är betalar jag nästan 500:-/månad för DN på helgerna.

Bert Bodin: ja, det är ett tips!

Bloggblad: håller med i allt .., jag fattar inte hur det ska gå och jag förstår precis vad du menar med finare dödsannonser på papper.

mossfolk: eftersom vi ofta äter ugnsrostade grönsaker (morötter, potatis, lök och palsternacka) så blir den sistnämnda alltid inhandlad. Jag tycker t.om att den är godare än morötterna.