måndag 28 mars 2022

   Hemmabio ....

Kvällens film på Röda Kvarn; alltså Filmstudions val, är Clara Sola. Då pv har bilen och inte är hemma förrän i eftermiddag, bestämde jag mig för att hyra filmen via triart.se. Trettionio kronor är priset för att hyra den i fyrtioåtta timmar och det är ju i alla fall billigare än att ta bussen in till Halmstad och hem igen - då pv inte är hemma förrän om några timmmar -. 

Filmen har - som synes - fått väldigt bra kritik av recensenterna och här kan man ta del av handlingen.

Foto: Esteban Chinchilla/Folkets Bio

Alldeles omåttligt vacker är filmen .., det är ett underbart foto .., bra skådespeleri .., många närbilder (som jag tycker så mycket om), men sen tar det nästan slut för mig. Det här övernaturliga och ...., ja, jag kommer på mig själv med att - i alla fall mellan varven - tänka på helt andra saker .., om posten har kommit och om jag inte skulle göra mig en kopp kaffe och ta en macka?

Filmen är inspelad i Costa Rica, språket är spanska och det handlar till stor del om instängd sexualitet (skamkänslor och sträng fostran) .., om att våga befria sig själv, ja, ungefär så.  

En sak som jag tyckte om, det var att den manliga huvudpersonen var en till synes vettig man. Spatserar man omkring på sociala medier - kanske mest på twitter - kan man få uppfattningen från olika inlägg att precis alla män (utom någon enstaka) är avskum och borde utrotas från jordens yta, men se här fanns det en som avvek från den sorten. I alla fall enligt mitt tycke. Den mannen spelades av Daniel Castañeda Rincón.

Så .., vad blir mitt betyg till Clara Sola?

Tja .., av fem möjliga ger jag den en stark 3:a, men fotot får en 5:a. 

För regin stod Nathalie Álvarez Mesén och Clara Sola spelades av Chinchilla Araya.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Man blir ofta besviken på filmer eller böcker som fått strålande recensioner. Man ser fram emot storverk och så lever filmen/boken inte alls upp till förväntan. Eller så fattar man inte.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag hör nog till dom sistnämnda.

bettan sa...

Men många recensenter har beskrivet den som oändligt seg och långrandig. Det lilla jag sett (och hört) gör att jag väljer bort den. Roligt att det fanns en trevlig och hygglig man med i filmen.

Elisabet. sa...

bettan: ja, jag såg några såna också, men överlag var det ju fantastiska recensioner. Nåja. Jag må ju stå för vad jag tyckte :)

Bloggblad sa...

Jag har inte sett den, kommer förmodligen inte att göra det heller. Naturligtvis tar man bara med de fina recensionerna i reklamen. Den vann ju något pris också, om jag inte minns fel. Men jag har läst flera omdömen om den som inte var särskilt snälla eller lysande.

Det är samma med böcker som alla säger att man MÅSTE läsa - jag blir ofta väldigt besviken. Tror ibland att det är "fint" att låtsas att man begriper en storhet som jag inte alls begriper. Men jag har inga bildningsideal att leva upp till. Jag vågar tycka precis som jag vill. Liksom du gör.

Elisabet. sa...

Bloggblad: ja, jag måste säga att jag fann det aningen tjatigt detta med hur pilsk hon hela tiden var, även om det var mjukt och fint beskrivet. Det blev liksom inget mera och det var väl då jag började bli sugen på macka ,-).