fredag 1 april 2022

      April, april ...!


Och Sven Melander finns inte längre. 
Nej, jag hade ingen särskild relation till honom .., var egentligen aldrig någon större fantast av Sällskapsresan-filmerna och inte Jönssonligan heller, men det känns ändå tomt på något vis. Han var som en "rolig prick". Folkkär. Och så fanns det ju så mycket mer än just det  jag räknade upp.
Vaknade tidigt och låg då och lyssnade till hans Sommarprat från 2017. 

Tänk, så många "kändisar" som har tackat för sig dom senaste åren, vilket ju inte är underligt .., många var bara några år eller kanske tio år äldre än en själv? 
Jominsann, sakta men säkert puttas man fram i ledet.

Lyssnar till annat också, bland annat Radiokorrespondenterna och programrubriken är "Fyra punkter som inte gått enligt Putins krigsplaner". Oj, så intressant!


I "lilla lunden", den mot öster, ser det ut så här nu. Och tänk, att där under ligger pElle. 


I början av april 2014 tog jag en bild av hur rufsigt hår ser ut och ett gräsligt fult - men ack, så skönt - nattlinne. Tittar länge på bilden .., tänk, att jag hade så tjockt hår! Så annorlunda i jämförelse med hur det är nu, efter covideländet. 

Nyss ringde sonen, på väg till förskolan med lillkillen, han som i morgon fyller 3 år. 
Jag berättade att Harry och Sigge just nu är i färd med att slå in paket till födelsedagsbarnet och så fick jag veta att "mormor ska göra en hajtårta!" 
Det blir spännande det. 

Nu stundar promenad med Harry och hos tv4 vinner en kvinna precis nu en halv miljon kronor.

10 kommentarer:

Bert Bodin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Bert Bodin sa...

Jag litar inte på en enda bokstav i det där inlägget. Bara så du vet.

Förutom den trista nyheten om herr Melander.

annannan sa...

Filmerna är jag inte heller vidare förtjust i, men Nöjesmaskinen!! Å vilket radarpar Sven Melander och Stina Dabrowski var! Och vilka gäster de hade. Pappa och jag tittade på vartenda program.

Bloggblad sa...

Tänk, så olika det är vilka vi fastnar för genom tv-rutan. Vi ser ju alla samma sak i den. Jag har några riktiga favoriter i flera program (Sven M var en klar favorit), och så har jag några som jag bara inte orkar med ... och som andra gillar. Då undrar jag ofta vad de väcker för känslor och tankar hos oss. Per och jag tittar sällan på tv ihop, men vi har helt olika åsikter om vissa tv-kändisar.
IRL tycker vi ofta väldigt lika om personer som vi känner. Även om grannar som vi bara känner till utseendet (nåja, den grannen som skäller om allt och alla är nog inte så konstigt att vi tycker lika illa om).

Elisabet. sa...

Bert Bodin: antar att du menar det här med att vi snart står längst fram i kön .., jo, men så känner jag det. Har man inte sina föräldrar i livet är det ju inte så konstigt. Och så hyser jag inga förhoppningar om ett långt liv för mig själv, men det vore ju trevligt om jag har fel.

annannan: Nöjesmaskinen såg vi också på, det hade jag helt glömt. Pappa dog ju tidigt, men jag minns att vi tittade på Albert & Herbert tillsammans och oj, vad han tyckte det var roligt.

Bloggblad:ja, så är det verkligen! Jag är väldigt förtjust i Fredrik Skillemar som läser nyheter i Rapport .., tycker att en som heter Maria är superbra i fyrans morgonprogram .., gillade Skavlan (men tappade sugen för hans efterträderska) ..., och när det är humorprogram i tv tycker pv och jag helt olika :)

Bert Bodin sa...

Nej- jag menar att ett inlägg som heter "April april" ska man nog vara lite avvaktande emot.

😏

Unknown sa...

Men så fint det blommar!

Jag fascineras lite över att det känns så sorgligt och vemodigt när kändisar går bort. Människor som man ju aldrig har träffat eller har någon relation med. Filmerna finns ju kvar. Och ändå så blir det lite tomt varje gång man nås av nyheten att en skådespelare, artist eller tv-profil har dött.

För övrigt tyckte jag absolut att Skavlan var bra, men tycker att Carina gör ett helt fantastiskt jobb och att hon lyckas skapa en så god stämning (dynamik om man så vill) bland de som sitter i soffan.
Tycke och smak som sagt :)

Bloggblad sa...

Jag erkänner att jag hade förväntat mig ett superprogram med Carina B, har gillat henne skarpt som reporter. Kanske beror på det de ganska unga och ofta idrottande gästerna?

mossfolk sa...

”Unknown” ovan är jag. Ingen aning om varför jag plötsligt var okänd 🤔🤷🏼‍♀️

Bloggblad sa...

Mossfolk: var det du som blev ”anonym” hos mig också häromdagen?