söndag 27 mars 2022

    En slags resumé ...

Igår lördag var det bomiläggning i Skallkrokens hamn. Medlemmar i båtföreningen tilldelas - eller får själv välja - en arbetsgrupp och pv har i flera år tillhört dom som tar upp (mycket jobbigare!) eller lägger i bommarna/flottörerna, vilka skiljer båtarna åt. 

Samtidigt var det femtio, - respektive tjugofemårskalas i Upplands Väsby, men vis av hur det varit tidigare år, insåg vi att då skulle vi komma fram lagom till kvällskaffet och så hade jag ju nyss tillbrinbgat sex dagar på icke-hemmaplan, så vi tackade nej. 

Klockan åtta igårmorse skulle det hela ta sin början (i hamnen) och jag kom väl dit vid tiotiden. 

Bilden: Alla dessa rumpor i vädret ...

Det är mest äldre herrar i föreningen .., men nya tillkommer allt eftersom och pv hade dagen till ära förärats rollen som skruvdragare och det är ju tur att han är relativt smidig (har i alla fall inte problem med att ligga på knä), för oj, vad det var många skruvar som skulle dras åt! Senare på kvällen ska det visa sig att sextiosexåringen får det aningen knivigt, ja, när det är dags att resa sig från fåtöljen :).

I vanliga fall ser man kanske en enda bil uppe på parkeringen, så här såg det ut igår. 

Och där var någon som höll på med sin båt och minst tre husbilar hade hyrt plats och på väg hem såg jag hur ett stort sällskap satt samlade utanför den ena husbilen .., där fanns en eld och det grillades och herrar och damer satt i solstolar och tycktes ha det bra. 

Ja, husbil vore nånting att drömma om!


Och om en månad kanske är det dags för sjösättning .., hej, vad det går undan!
Pv har för någon timme sedan tagit sikte på Lysekil och varvet där .., han ska göra i ordning det mesta innan båten ska i sjön där uppe och därefter seglas ner hit, till Skallkroken, men det dröjer nog ett par veckor.
Bilden är från den 24:e april 2020, det var den dagen vår båt sjösattes.

Så är vi nu ensamma hemma, hund och katt och jag själv .., i alla fall till i morgoneftermiddag någon gång. Då vankas filmstudio och filmen Clara Sola, den som tilldelades hela fem guldbaggar, bland annat för bästa film, regi och manus


Ja, det blir intressant att se hur den är.

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Saknar hamnliv och båtliv när du skriver om detta. Fast jag kan hålla med om att det tycks betydligt enklare med husbil och inte långt så väderberoende. Tror jag skulle trivas med det. Fast svårt komma ut med en husbil till en obebodd ö en ljuvlig sommarkväll på Vänern 😉

Saknar också det sociala livet vi skulle ha haft den här helgen. Det har varit dåligt med det ett tag nu. Men kanske var rätt hålla sig hemma. Jag hade säkert fixat det men på samma gång var det nog klokare vara hemma. Vi får se ta igen det.

Snart börjar båtfixartider här också. Någon längtar här kan jag lova.

Ha så skönt i gula huset!

Anonym sa...

Ser fram mot att få läsa dina tankar om Clara Sola!
Igår såg två "gamla godingar" på SvtPlay - Släpp fångarne loss och P&B - med Lena Granhagen, Tage Danielsson, Hans Alfredsson, Allan Edwall m.fl.
Ses fram till midnatt. Rekommenderas!!!
/ Carin

Elisabet. sa...

Turtlan: ja, det är ju plus och minus med allting här i tillvaron; jag tänker på det här med husbil kontra båt. Hoppas att du verkligen kryar på dig!

Carin: jag funderar på att se den här hemma, helt enkelt streama den. Pv har ju bilen och att ta sig in till Halmstad med buss, blir ju dyrare än att hyra filmen, även om den såklart gör sig bättre på stor duk. Allt blir bättre i en biograf, tycker jag, när det gäller film ,-).