söndag 3 juli 2022

Söndagkväll ...

Ömsom solsken, ömsom hällregn. Vi packar och packar och jag har i åtanke att jag -sist vi seglade -förmanade mig själv att INTE ta med så mycket kläder .., jag använde ändå bara ett fåtal! Och tvätta kan man ju ofta göra i någon av hamnarna. Eller i Bunkeflostrand. Eller i Bjäresjö, kanske. 

Men jag tar med mig vitt A4-papper och tänker att frimärken får jag inte glömma och bästa pennorna. Och så allt det andra, förstås. 



Bilden: från en annan seglats, för två år sedan. 

Ikväll har vi haft två besök. Först Magnus som sitter i valberedningen för Vägföreningen och som försökte övertala pv att ta sig an ordförandeskapet under i alla fall ett års tid. Det lyckades. Magnus och hans hustru har sålt sitt hus, bara en bit bort från oss, och köpt ett annat - några hundratal meter uppför den branta backen och med vacker utsikt över havet - och det huset ska rivas och så ska det byggas nytt. En hel del surr om bygglov och annat blev det. Och om roadracing , dubbelseende och släktforskning. 

Någon timme senare knackade det återigen på dörren. 

Då var det Ecke och Britts äldste son J som tittade in. Mera prat. En hel del om resor (Gotland och Albanien) .., om cancerbehandling (strålning) .., och enorm trötthet. Vi sa att om han önskade kunde han ta något av våra rum  när vi ändå är borta, ja, om han drabbas av längtan till Stensjö, då Ecke och Britt under en månads tid flyttar in till stan och J:s bror med stor familj bor i det gula huset.

"Ja, ja, det är mycket med det jordiska ...", brukade min mamma säga. 


Nu ska jag packa det sista. 
Eller näst sista. 
Sigge har fått fästingmedel och hela tiden medan jag skrivit detta, har jag hört rödstjärtens ihärdiga varningsrop. Dom är nog irriterade på herr S.Nilsson.

Jag ska säga en sak: jag  ä l s k a r  dessa stjärtvippande fåglar som kommer flygande och i ett huj sätter sig på diverse spadskaft .., eller någon annan ledig pinne som råkar befinna sig på tomten.

5 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Vi hade också årsmöte i samfälligheten i lördags. Där har jag varit sekreterare i 15 år. Men nu tänker jag "säga upp mig". Mitt förornande räcker ett år till, men jag ställer inte upp för omval. Skönt! Det är mer jobb än vad många inser.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, det känns ändå skönt att han sa att "ja, ett år kan jag tänka mig ...". Men så kanske du också sade i början ,-)

Bloggblad sa...

Hoppas att ni får en fin seglats! Vi har lagt i båten idag. Ovanligt sent.
Rödstjärt har vi inte haft någon här, jag har nog aldrig ens sett någon. Men gulsparvarna är flitiga gäster, ser ut som kanariefåglar.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Bloggblad:,det blev lite väl mycket lutning på båten på slutet, men gick bra ändå. Igår kuling här i hamnen, idag ömsom sol, mulet och hela tiden friska vindar. /Elisabet