tisdag 5 juli 2022

Tisdag i Torekov ....

Dag 2 på båten. 

Svårt med uppkoppling här i hamnen, men jag passar på medan det fungerar. Då får det bli en snabb resumé. 

Vi lämnade Skallkroken 11.40 igår och lade till här i Torekov exakt fyra timmar senare. Dom första två timmarna av seglatsen var tämligen som den brukar vara ., men därefter tog vinden i och sista timmen eller timmarna .., då var det så där som om vi befann oss på - i ordets rätta bemärkelse - ett lutande plan! 

Eller: som att försöka gå upprätt i Lustiga Huset på Gröna Lund. 

Att ens tänka tanken att gå en trappa ner i ruffen och hämta kaffe ., det var bara att glömma! Harry, som varit så orolig under första sträckan, sov lugnt intill mig där jag satt och höll i mig. 

Nåja, det gick bra. 
















Fullt i hamnen när vi kom fram (och då var det mörkblå-lila-moln bakom oss) och då var det kuling här i hamnen och inte alldeles lätt att lägga sig vid någon annan båt .., vinden tog tag i vår båt! På andra sidan "viken" (vi ligger längst in i hamnen) gick det bra och vi har en båt med hemmahamn i Halmstad intill oss, så vi får kliva över deras Maxi 909 för att ta oss i land. Pv bär Harry när han ska av. 

Tanken var att vi skulle segla vidare idag, men det blåser på gränsen till lika mycket som igår, upp mot tolv sekundmeter just nu. I morgon lär det ska vara betydligt bättre (för oss) vindar, visserligen motvind som innebär kryssande, men ..., ja, det får gå. 

En sak är säker och det tänkte jag redan innan jag slog mig i slang med en man som älskar att segla: det gäller att vara  f l e x i b e l. Att inte bryta ihop om planerna måste ändras. Tur att jag har med mig en Bodil Malmsten-bok .., tur att vi kan lyssna på radio .., tur att jag kan gå och simma i det här härliga havet (älskar att bada just här, djupt på en gång!) ..., mycket att titta på. 



Tur också att man är pensionär. 

Inte en endaste båt har lämnat hamnen ännu. Intill oss ligger holländare, tyskar, danskar (alltid många danskar) och igårkväll kom en 20-meters segelbåt som heter Ocean of Hope som tydligen varit ute på långsegling .., och en segelbåt med STOR ukrainsk flagga ligger snett framför oss. Den båten heter "Liberty". 

Nu ska jag klicka på publicera för att se vad som händer. 

Och ser man på, bilder kunde jag få in idag också!

Inga kommentarer: