lördag 9 juli 2022

Dagens fönster och lite till ....

Vaknar till blåst (kuling, står det som varning hos SMHI) och helgrå himmel, som nu har klarnat upp. 
Pv tar Harry på lång promenad och jag hinner ordna med frukosten .., lyssnar till "Ring så spelar vi" och upptäcker en fiskmåsunge eller vad det nu är .., som sitter uppflugen på den påle där vi förankrat oss, ja, en av två. 


Först trodde jag att det var något knarr i någon tamp eller staglina, men det visade sig vara den lilla ungen som ropar på mat - eller mamma - och för kanske tjugo minuter sedan kom hon och gav hen en liten sprattlande fisk. Det tog en stund innan ungen lyckades få ned den i magen, men det gick. 
Och vilket sjå den har att hålla sig kvar på pålen!

"Fönster ....?" tänker ni. 

Jodå, jag öppnade kapellfönstret och önskade att min gamla Canon med större objektiv än mobilens, hade varit i tjänst. Eller fungerat. 


Så här såg det ut innan jag drog undan kapellet. 

För övrigt?

Här ska göras en inköpslista. Det ska bli nya gympaskor till pv ., en liten bricka .., pålägg, ja, lite sånt. Harry ska få sina klor klippta. Tvätten som vi lämnade hos Majas Tvättinrättning ska tas om hand och en ny laddning köras. Vi ska be att få låna en dammsugare och städa båten. Ja, lite sånt.

Ps. Höll på att glömma veckans nutidstest i DN. 

Bedrövligt resultat: jag fick 6 rätt av 10 och pv 8 av 10.  

Följande missade jag: kyrkan i Sthlm, undergruppen av Covid 19, musikfrågan .., samt glaciärraset (alltså bergskedjan).  

På språktestet gick det bättre. 11/12. Inväntar pv:s resultat .., han sitter med det just nu. Nu är det klart. Han hade fel på samma ord som jag själv .., det sista. Ds.

2 kommentarer:

Båthuspernilla sa...

Det är en tärna, ja tärnunge såklart, som sitter på pållaren.

Anonym sa...

Tack snälla Båthuspernilla! ❤️ /Elisabet