tisdag 13 december 2022

En bra tisdag ..Kör till en butik i en närliggande by och hämtar ut paket och blir sååå glad när jag kan visa kassapersonalen hur man räknar ut vad en postens vadderade påse - en som ska skickas utrikes -  kostar, men egentligen tog det tid innan dom trodde mig. 

Tänker ofta på hur dåligt det är av butikschefer, detta att inte se till så att de som arbetar i kassan - och som dagligen ska hantera postärenden - inte får lära sig detta ordentligt. Det är illa skött mot personalen (som får känna sig mindre vetande) och det är även oförskämt mot kunderna. 

Dålig service, helt enkelt. 

Jag har skrivit om detta tidigare, men gör det igen: det tar TID att lära sig allt om hur man skickar paket runt jorden ., ordnar med tullhandlingar etc, plus allt det övriga, sådant som handlar om fullmakter och Gud-vet-allt, allra helst när man, inom vissa områden, kanske hanterar dem bara någon enstaka gång per år. Men detta att ha koll på hur man skickar paket, det tycker jag är grundläggande ., det borde alla få träna på, särskilt innan man landar i julmånaden.

Det handlar också om yrkesstolthet - alldeles oavsett vilket yrke man råkat hamna i eller sökt sig till -. Att man vill göra ett bra jobb.


I det avlånga paketet låg dels den fina teckningen/målningen/trycket som jag beställt, men också en väggkalender av samme man, Henning Trollbäck. 

Å, den är så vacker! 

Den är ganska stor och jag får fundera på om det ska få bli en julklapp  eller om jag behåller den själv.

Och nu kan jag ju träna på att teckna vackrare tulpaner än mina egna som blir enahanda och ganska fula.

Här under några småbilder från kalendern, frånsett då tulpanerna som står här på rumsbordet. 




















Natten mot idag var det på tok för varmt i sovrummet och då får jag alltid mardrömmar.  

Drömmen i natt slog alla rekord. Då befann jag mig i yttre rymden på något vis och plötsligt sögs jag ut ännu mera i allt det svarta - jag liksom kände hur otroligt fort det gick - och jag kunde på inga villkors vis hålla  mig kvar, utan bara svischade iväg. 

I drömmen tänkte jag att "jaha, är det så här det går till när man dör?"

Otroligt olustigt var det.

18 kommentarer:

Babsan sa...

Vilket bra köp du gjorde och kalendern var ju alldeles bedårande.Den måste du behålla

Gunnel sa...

Håller med dig till 100 procent om yrkesstoltheten. Viktigt att man fått den information man behöver för att klara av sitt jobb och känna att man vet vad man gör. Inte roligt att bli placerad i en kassa och bara känna sig dum. Stackars anställda, stackars kunder.
Kalendern är jättefin.

Turtlan sa...

Förra veckan när jag postade ett paket till Norge så tänkte jag när hon i kassan på närbutiken hjälte alla kunder så bra med olika porto och regler. Lugnt och säkert. Gissar att hon var ca 20-25 år. En del paket kommer till den närbutiken som har mest godis och är en spelbutik också. Brukar välja få paket dit för de är bra där.

Jag tackade för mig men borde ha sagt det där lilla extra också.

bettan sa...

Häromdagen på posthanteringen på COOP stod jag bakom en rabiat man som uppförde sig skandalöst mot personalen. Till slut var de två stycken som försökte hjälpa honom med en försändelse som skulle till Kina.
Led med personalen. De var vänliga, hjälpsamma och vände ut och in på sig.
Till slut gick han och men dessförinnan vräkte han ur sig otidigheter. Sorgligt.

Elisabet. sa...

Babsan: ja, den är verkligen så fin! Ska fundera på hur det blir med den.

Elisabet. sa...

Gunnel: det var så himla roligt att lära upp dom nya i kassan .., jag brukade låtsas vara en kund och sa t.ex att "nu Hampus vill jag skicka ett paket till Indonesien, det väger 11 kg, hur gör du då?" När man hade låtsas-gjort detta ett par gånger, så visste dom ofta, eller visste i alla fall någorlunda gången.
Det är HEMSKT att inte kunna; att stå där och känna sig ur-dum, så det är minst lika mycket för t.ex. sommarjobbarnas egen skull, som för kundernas. Blir man säker i jobbet, känns det ju såååå mycket roligare att arbeta!

Elisabet. sa...

Turtlan: Tycker alltid det är roligt att komma till människor som kan sitt jobb, oavsett vad det gäller ,-).

Elisabet. sa...

Bettan: jo, såna minns man, men dom var inte många. Men det är ju dom kunderna som etsar sig fast. Vi hade en sån som spelade ofta och jag fick nästan ont i magen var gång han närmade sig kassan med sina spelkuponger. Hu! Så stöddig han kunde vara. Jag som inte själv spelar på hästar, hade det knepigt med hans spel och andelar.

Bloggblad sa...

Fy vilken mardröm. Själv tappade jag tand efter tand i underkäken i natt, till slut när jag hade spottat ut alla stod jag med handen full av tänder. Vaknade till och direkt kände jag efter med tungan om det var tomt. Det var det inte …

Bloggblad sa...

F.ö. skulle jag inte kunna ha ett sånt jobb. Sifferminne som en silverfisk, får papper och annat att försvinna medan jag håller i det. Blir svettig av att tänka ut vad man ger tillbaka - det finns ju folk med papperspengar. Huvaligen vad jag skulle röra till allt.

Elisabet. sa...

Bloggblad: den drömmen - om att tappa tänderna - vittnar pv ofta om. Usch, så hemskt det måste vara! (kan det möjligen vara något som drabbar körmedlemmar ,-). Och ja, det är tur att vi människor har fått olika gåvor.

Rexxie sa...

För varmt? För VARMT? Det kan väl inte inträffa?!

Jag har väl typ 22-23 grader. Utöver det har jag långärmad pyjamas, DUBBLA extravarma täcken från Ikea, och en fleecepläd på toppen! Och jag funderar av och till om jag inte behöver en till fleecepläd!

Anonym sa...

Rexxie: samma här - kan aldrig bli för varmt! Jag nyttjar dessutom värmedyna. Rekommenderas!

Elisabet. sa...

Rexxie: å, så gräsligt varmt, då hade jag dånat! Aldrig mer än arton grader för mig! Har ett halvtjockt täcke, har alltid bordsfläkten på .. ,jag vill liksom känna som en vind mot ansiktet! Du kanske har dålig blodcirkulation?

Elisabet. sa...

Anonym, som kanske är ellem eller någon annan? Värmedyna? Då hade jag dött.

Elisabet. sa...

Ps. Rexxie .., i sovrummet har jag aldrig elementet påslaget .., det får gärna gå ner mot sexton! Tur att vi inte är sambos , -) Ds.

Kristina sa...

Det är jag, som aldrig får för varmt.

Anonym sa...

Ha, ha, värmedyna för mig? Aldrig! Jag har ett tunt täcke med fyllning av mullbärssilke, helt perfekt. Maken däremot är som Rexxie, hur frusen som helst och har ullunderställ, duntäcke och fleecefilt eller yllepläd. 17-18 grader i sovrummet helst. Vi har helt olika termostater i kroppen han och jag! ellem