tisdag 20 juni 2023

Kontraster ...

Vintertid händer inte mycket här i det gula huset. Pv arbetar, jag tittar på småfåglar och Ambulansen från England .., lånar böcker på biblioteket i Harplinge och tittar på filmer. De som nu bor i sina sommarhus, försvinner likt svalorna när hösten kommer. Birgitta till sin lägenhet i Halmstad, Ecke och Britt i sitt hus - även dom i Halmstad - och Eva och Ulf till Tyresö.

Bilden här intill: pv:s bror Ulf, som ibland är så lik Robert De Niro!

Men nu, när sommaren är här och värmen och allt som följer med detta, då är det full rulle! Igår  besök och övernattning av pv:s bror med fru, ikväll Eva och Ulf med dottern Maja i grön top .., hennes man Ted längst till vänster och deras dotter Karin (som fick sitt namn efter Evas numera hädangångna lillasyster) och så Ulf - tidigare benämnd Den Halvlånge, längst till höger. Och pv förstås. (Alla på den övre bilden).

Vi bjöd på Garants våfflor med vispad grädde, hjortronsylt/hallonsylt och kaffe, alternativt te (på myntablad) och det var så himla trevligt och det pratades om allt möjligt, bland annat  om Teds uppväxt i Belgien (föräldrarna var frilansande journalister, bl. a på Svenska Dagbladet) .., vi pratade också om hackspetten, nötväckan, hur många bad det hade blivit idag .., containerletande (Maja hade hittat mängder med underbara tidningsfynd  i just en container) .., och det pratades om hur avlångt (och verkligen LÅNGT!) vårt land är och var polcirkeln tar sin början och vilken seglingsrutt vi tänker oss att ta på torsdagmorgon.

Under tiden satt Karin, 12 år, på gräsmattan och gosade med Sigge. 

Nu är det fotbollslandskamp (Sverige - Österrike) .., Harry sover på soffan, pv sitter i skräddarställning som han ofta gör och jag ska duscha iskallt. Det är klibbigt värre ute.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är så otroligt imponerad av hur du hinner med att ha en massa främmande så ofta - vara ute med båten - baka och laga mat och så blogga ovanpå det! Det är jätteroligt att läsa, men ack så lat jag känner mig ... En del tror att jag är igång jämt, för de märker inte mina tysta tomma dagar då jag inte skriver något på facebook.

Jag tänkte blogga nästa gång när det börjar blomma i de rabatter jag skrev om senast.

bettan sa...

Så mycket trevligt umgänge du skriver om och jag blir helt matt. Aldrig att jag har den orken med övernattningsgäster och samkväm. Jag hör hör tråkig jag låter men det är sanningen. Min stresstålighet är obefintlig, även när det gäller trevliga saker.
Önskar er fina och lugna dagar på havet. Segla säkert⛵🤗🍓

Elisabet. sa...

Bloggblad: Men det där går ju bara i perioder, vi har så få besök annars och jag ÄR, på riktigt, en latmask! Dagar när inget händer, då skriver jag om när jag far fram med dammsugaren ,-) Men däremot pv, han tycks ha en outsinlig energi.

Elisabet. sa...

bettan: ,-) Ja, men större delen av tiden gör jag ju ingenting, så det jämnar ut sig. (Men jag tycker verkligen att det är trevligt med besök, som vi bor känner jag mig ganska ofta ensam, särskilt när pv arbetar.)