tisdag 20 juni 2023

Planering ...

Det var ju några år sedan, kanske tio, som jag samlade på inköpslistor. 

Inte "samlade" i meningen att jag sparade dem, men jag brukade lägga ut dem på bloggen och själv funderade jag ofta över vem som skrivit själva listan .., man eller kvinna .., noggrann eller mindre .., ja, sånt. 

Den här var ytterst prydlig, tycker jag och lite ovanlig. 

"Våtservetter x flera", skulle jag själv aldrig skriva, jag hade nog plitat ner 2 pkt våtservetter, men så tillhör jag ju också de enjängdas skara.  

Numera ser jag allt färre listor liggande i kundvagnar eller i röda korgar. Måhända har de flesta listorna i sina mobiler?

Idag gäller i alla fall förr oss:  planering.  Vi räknar med att segla iväg på torsdag då det - enligt pv - är "perfekta vindar att gå söderut!" Flytvästar till yngre personer ska inhandlas .., och så allt det andra .., diesel att ha i reserv .., jag ska låna några böcker på biblioteket .., en ny powerbank ska införskaffas, ja, och så allt här hemma som ska fixas. 


Grannen Annelie och friherrinnan ska ge Sigge mat .., åh, dessa underbara vänner! Gräsmattan är klippt ..,  mina jättelika pelargonior vilka står i mitt sovrum, ska få flytta en trappa ner .., ja, det är mycket som ska förberedas.

Och himla roligt att AP och Micke kanske gör oss sällskap ute till havs, senare i sommar! 

"Jag har ju aldrig seglat mamma, det skulle vara jättekul!" säger hon glatt. 

Nu är klockan kvart över åtta .., jag ska ta mig en egen inköpslista så vi inte glömmer nånting. Apropå glömska: innan sonen med familj kom från Skåne, lade jag undan min dosett med piller, så där så att inte någon liten  krabat skulle hitta den och få i sig blodtrycksmedicin. 

Sedan dess är dosetten spårlöst försvunnen. Det ska bli ett sant nöje att se var den dyker upp! 

Måhända lika så gott att ställa sig i kö till gruppboendet i Harplinge? God mat, lär man då få.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror att en delad vår glömska beror på vår tillbakalutade pensionärstillvaro. P la av sina bankkort när han var i Grekland och när han kom hem kunde han ICKE hitta dem.
”Jag har inte lagt undan dem. Tog bara av dem” deklarerade han.
Dottern hittade dem till slut i ett vitrinskåp i köket. Hm… 🤷🏼‍♀️
Hedgrenskan