måndag 19 juni 2023

Måndagsfönstret ....


Ja, det fångades här, inte långt från Ystad  .., och det ska jag säga, att detta är som paradiset! 

Innan jag träffade pv, blev det fika-möten med andra från dejtingsidan och en av dem - en pensionerad polis från en stad inte långt ifrån där Babsan bor - han föreslog t.om giftermål nästan på en gång. (Lätt desperat, med andra ord). 

När jag klev ut ur bilen, tyckte han att jag skulle "snurra runt, så där så han såg liksom hela mig och hur jag rörde mig!"

Jag sa att snurra runt kunde han minsann göra själv, det tänkte jag inte göra .., det kändes ungefär som någon slags besiktning. 

Så blev det kaffe och gott fika ute i trädgården och då undrade han om jag möjligen kunde tänka mig att gifta mig med honom, ja, hur ställde jag mig till själva tanken? Jag svarade att tack, men nej tack och önskade honom lycka till i jakten på kärleken.

"Hördu, skulle jag möjligen kunna få låna din dator när jag skjutsat hem dig, jag har nämligen ännu ett objekt, ja, i Vejbystrand .., vad säger du?" undrade han och jag sa att det fick han gärna göra.

Allt det tänkte jag på när det här fönstret dök upp. Först trodde jag att bilden togs hemma hos annannan - som ju var den som hade fönsterhåven redo - men så var det alltså inte.  Fönstret påminner mig om gamla sjukstugan i Malå. Där fanns såna här gardiner som dolde insyn. 

Länken till Olof Viktors i Glemmingebro, alltså den hemsidan, är nog något av det vackraste jag skådat i den vägen. Hemside-vägen, alltså. Missade du den i början av inlägget, finns den här.  

Och är du ute och åker på Österlen, så rekommenderar jag   v e r k l i g e n   ett besök just där. En dryg mil från Ystad, kanske?

6 kommentarer:

Kristina sa...

Så generöst av dig att låna ut din dator till den "desperate" polisen! Jag skrattar igenkännande - har också några tragikomiskta erfarenheter från dejtinglivet (är vi nog ganska många som har). Så kul, att du bjuder på det!







Gunnel sa...

Tänkte också på din generositet med datorn till den pensionerade besiktningsmannen. Nu blev det någon i Vejbystrand som fick möjligheten att snurra runt för den giftaslystne.

Babsan sa...

Om en man bett mig snurra så då hade jag dragit direkt

Elisabet. sa...

Kristina: ja, hellre det än att han kanske velat vara kvar ett tag till ,-).

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, kanske ännu flera! Han var sannerligen rationell.

Elisabet. sa...

Babsan: nja, jag var väl fikasugen ,-). (Betalade alltid för mig).