söndag 23 juli 2023

En söndag i slutet av juli ...

Dagarna går. Månaderna också. Snart är vi i augusti, men det gör ju inget .., för åtminstone här är såväl augusti som september sommarmånader, i alla fall för mig. 

Vad gör vi en sån här dag? 

Inte mycket. Kör till Ugglarps Grönt och häpnar över hur proppfullt där är inne i butiken och ägaren säger att det ska byggas ny butik och det blir säkert bra. Det är brist på tomater och en skylt förklarar att vädret inte har varit det bästa för deras del .., men det kommer väl nya. 

Köper en stor och grann broccoli, samt röd, - och polkabetor. 

Vid tvåtiden får vi besök av Sabina och Jack. Sabina är jämngammal med Emma; dom gick i samma klass, spelade i samma fotbollslag och har känt varandra sedan tiden efter BB. Rara ungdomar .., pv hade gjort rabarberpaj och nästan allt gick åt. 


I morgon mera glädje!

Då kommer småttingarna och deras mamma och pappa från Skåne och hälsar på och glädjen tar liksom aldrig slut. 

Som den där omtalade ketchupeffekten är det!

Jag skriver listor (alltid dessa listor) och säger att i morgon blir det skink,- och broccolipaj och lite färsbiffar, jo, men det blir bra och pv och svärsonen har bokat tid för en golfrunda. Båda är nog nervösa .., ty det är evigheter sedan de svingade några klubbor.

Ungefär så är det här i landet Halland. 

Värre är det på Rhodos. Läser i DN om skogsbranden och en svensk kvinna berättar att dom har evakuerats och fått ligga på tunna madrasser på golvet. 

Kanske är det inget klagomål - allt ser ju värre ut i text - men om det  v o r e  så, tycker jag inte direkt synd om dem. Bofasta människor kanske blir utan sina hem .., jag hade lätt kunnat ligga rakt av på golvet.

4 kommentarer:

Babsan sa...

Reagerat på många kommentarer från svenskar på semester i eldinfernot……vilket gnäll och sååå synd om dom.Inte en tanke verkar ägnas åt de bofasta

Elisabet. sa...

Babsan: Precis vad jag tänkte! Dom på semester kommer sig ju i alla fall hem och inte kan det vara så enkelt för de olika resebolagen att hux-flux ordna med hotellboende; det torde väl vara överfullt på sådana den här tiden på året!

Gunnel sa...

Listor är bra. Listor på middagar för en vecka eller månad, listor på böcker jag ska lyssna till med mera. Sen blir det inte alltid som det står på listorna, men det är kul med listor.

Elisabet. sa...

Gunnel: jag älskar listor! Det är för mig ett bra sätt att få struktur på tillvaron, särskilt om det är mycket på gång.