måndag 28 augusti 2023

Måndag i landet Halland ...

Vaknar än en gång "oriven" och förstår inte vad som händer i ens kropp och själ. Piggnar till allt eftersom. Ringer till friherrinnan och frågar om hon är sugen på halv-tolvkaffe med våfflor? 

Tänka sig, det är hon!  

Svänger förbi Hemköp och handlar grädde och lite annat som är på extrapris (och som vi ändå ska ha) och hämtar så upp madame Wattsgård, som försiktigt, försiktigt sätter sig på passagerarplatsen. 

Om jag säger att jag är livrädd att hon ska ramla, är det en underdrift.

Allt går bra. Vi sitter ute i solskenet (under den gröna parasollen) och det känns väldigt välbekant och detta är första gången sedan det ödesdigra fallet för tre veckor sedan, ja, som Lena lämnar hemmet, frånsett sjukhusvistelsen.

Några timmar senare blir det en sväng in till Halmstad. Pv har tid hos tandhygienisten (skräckens skräck) och jag tittar in hos 3 (mobiloperatören) med vanvettigt serviceminded ung man som tar emot och försöker hjälpa mig efter bästa förmåga och därefter upptäckter jag en drop-in-frisering i ett källarplan nära Nissan. Tittar in, får omedelbart klipptid och en kvinnlig frisörskeelev tar hand om min kalufs och fixar till det med den äran. Åh, hon är så rar. Mjuk på handen när hon masserar hårbotten (håret (tvättas) och är så lyhörd. Blundar jag är hon tyst .., tittar jag upp .., ja, då inleds ett samtal. Såna frisörskor tycker jag om! Billigt är det också: 300:-! 

 

Annat ..?

När jag för någon tid sedan fick vackra fönster från Tallin, fångade av  annannan, blev jag så peppad på just Tallin. 

Sedan, när jag tittat mig omkring ännu mera, föll jag pladask för något helt annat; nämligen Riga i Lettland! 

I våras Gdansk, nu Riga i slutet av september. Förra våren Berlin. 

Det här är hotellet vi ska bo på, "Monika Centrum Hotel" heter det. Först hade jag bokat ett annat hotell, beläget i Gamla Stan, men så läste jag recensionerna där många klagade på högljutt skrål från närliggande krogar och då erinrade jag mig skräcknätterna i Torekov i somras, då jag omöjligen kunde sova JUST på grund av högljudd musik och alla dessa berusade män vilka har en benägenhet att bli skräniga och kaxiga, då, när spriten intagits i alltför rikliga mängder. 

Det här hotellet ligger i diplomatkvarteren och är dyrare än det jag först bokade (men det må vara ... 3900 sv.kr för tre nätter, inklusive frukost), alltså 1300:- per natt, ungefär som Stationen i Ystad. Kanske mindre gemytligt område, men det må vara hänt. 

"Och tänk, vi har balkong, där kan vi sitta - eller stå - (ute i hällregnet, lika så gott att vara beredd ...) och blicka ut över världen!" säger jag till pv.

Och tack annannan för inspirationen .., det blev i alla fall ett baltiskt land!

Inga kommentarer: