söndag 27 augusti 2023

Spridda skurar en morgon i slutet av augusti ....

* Älskar hårschamporeklamen med Henrik Lundqvist och den hunsade mannen (suveränt spelad av VEM ...?) som tvingas lyda herr Lundqvists order om att ta bort ordet "mjäll".  Så bra agerat av dem båda! 

(Glömmer för övrigt aldrig min tågresa från Halmstad till Ystad, då det i Ängelholm klev på några flickor vilka utbildade sig till frisörer. Efter en stunds resande skrattade flickorna och sa att det var ju rent otroligt att folk ännu använde sig av just det hårschampot (H&S) .., "det är ju f*n rena cykeloljan!" sa dom.)

* Beundrar storligen A Lennart Julin, expertkommentator nu under friidrotts-VM. Den mannen tycks vara ett levande orakel och under morgonens sändning av maratonloppet i Budapest, hann denne Julin - så där i förbifarten bara - berätta om landet Djiboutis historia.

* Lyssnade nu på morgonen till Vetenskapspodden. Programrubriken var "Flykten från nyheterna när kriser dominerar". Såå hörvärt!

 * Brukar nästan alltid lyssna till P1:s Naturmorgon. Igår sändes det från Bornholm .., och jag minns med glädje dagarna där i augusti 2015. Morgonen i Svaneke när jag öppnade altandörren och detta var vad jag såg .., svalor på rad och "småtjattret" och glädjen .., och jag slog mig ner på en stol av plast och bara tog in allt detta. Dagen därpå var dom borta.

 

* Minns också kyrkogården i Nexö - där den för mig okända Matilde  - gjort en så fin teckning till sin mormor som inte längre var i livet. 

* Idag är det verkligen söndag ("dagvill" är ett bra uttryck och stämmer ofta på mig) och pv gav sig vid åttatiden iväg på cykel till Harplinge och huset som fräschas upp utvändigt. Skönt för dem med solsken i stället för skyfall och åska.

* Och tänk, så glad man får vara för alla minnen, tänk, så trist när allt sådant faller ifrån (om det nu gör det). Alla möten med människor vilka satt avtryck i ens hjärta. All glädje man fått vara med om.

4 kommentarer:

Gunnel sa...

Tycker att Henrik Lundqvist har en framtid som skådespelare. Han är naturlig i sitt snack jämfört med många andra idrottare som gör reklam på teve.

Elisabet. sa...

Gunnel: Eller som programledare! Minns under hockey-VM eller möjligen om det var OS, då han var med i studion och var så himla bra!
Men bra är också den hunsade mannen som hela tiden - enbart med ögonrörelser - visar hur knepigt han har det (i hårschampo-reklamen).

Cecilia i Houston sa...

Så härligt med svalorna! Jag älskar svalor - vi har tur och har många här också. Ladugårdssvalor som är lätta att känna igen på stjärtfjädrarna men också Cliff och Cave swallows som jag har problem att särskilja i flykten men det är lättare att se skillnad på bona. Vi bor bra nära floden som svalorna tycker om (och fladdermössen) men också nära motorvägen. Det (enda) som är bra med motorvägen just här nära mig är att den är byggd som broar (över floden) och svalorna bygger sina bon under och trivs. Högt upp och luftigt. Fladdermössen verkar trivas bättre under lägre broar där det finns springor i betongen (mellan betongblocken).

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: Jag tror att min beundran för svalor kommer från uppväxten i Malå. Vi hade en liten balkong på övervåningen, alldeles intill pappas och mammas sovrum. Det var en enkel balkong, inga möbler rymdes och egentligen var det väl mest för att hänga ut täcken på vädring. Precis ovanför sovrumsfönstret fanns ett svalbo och när mansom lillflicka låg i deras säng (mamma jobbade ofta natt, då kröp jag ihop hos pappa) och då kunde man genom det öppna fönstret (myggnät, förstås) höra småtjattret från svalungarna! Det var så helt UNDERBART!
Och jag är så glad att boet fick finnas kvar, ty balkonggolvet var alltid smutsigt av svalskit sommartid!
Tack som delade med dig, Cecilia!