torsdag 31 augusti 2023

Torsdagmorgon i landet Halland ...

Bilden: Stranden i Haverdal. Bilden togs alldeles nyss av Evas man - den halvlånge - 

Eva och maken går varje morgon - nästan oavsett väderlek - en lång promenad längs stranden i Haverdal. Det har blivit en slags ritual och det är ofta samma människor som möts ., somliga med hundar .., någon annan gymnastiserar .., en man gör solhälsning .., det hejas och hälsas och jag förstår hur mycket det här betyder. Det märks också tydligt hur mycket bättre Eva - med sin reumatism och lungsjukdom - mår här nere. 

Innan dom vänder och går tillbaka till stugan, blir det paus på en "bänk" - jag tror att det är en nedfallen stock helt enkelt (rätta mig om jag har fel, Eva). Det var då bilden togs och sms-texten lyder: "Utsikt från vår sittplats på stranden. Toppen av Kullaberg skymtar vid horisonten." 

Tack för bilden, Ulf! (Jag bad dem fånga ögonblicket).

Vid  7-tiden i morse ringde telefonen. Det var friherinnan som berättade att Tiger varit sjuk i tre dagar och nu var han ännu sämre och hon undrade om vi kunde skjutsa A-M och Tiger till veterinären. 

Det blev pv som fick agera chaufför, ty ingen av damerna kan ju, som det är nu, vare sig bära katten eller kattburen och nu blir det färd till djursjukhuset i Slöinge.

Vi håller tummarna att det går bra och att den fine Tiger kryar på sig. 

Sist av allt ett instagramtips: lubnaelshanti_sr.

Lubna El -Shanti är SR:s korrespondent i Ukraina och lyckas med såväl ord som bilder - och på ett såå fint och ömsint sätt - fånga vardagen i krigets Ukraina.

För övrigt planerar vi att segla till Torekov i helgen. Det tycks ska bli soligt och fint och bra vindar. Om tre veckor är det dags för båtupptagning, så det här blir nog årets sista seglats.

Inga kommentarer: