måndag 18 september 2023

Det påminde mig om filmen ....

Som ofta ..., blir mina besök hos frisören oerhört spontana, alltså, plötsligt står jag inte ut längre och har jag då tur och råkar passera en frisörsalong, slår jag till. 

Det hände bland annat i Lübeck för några år sedan och sämre klippning har jag nog inte upplevt. 

Förra klippningen blev i salongen som syns på bilden. En källarlokal i centrala Halmstad  (kanske har det varit restaurang en gång i  världen?) och var det en rar frisörelev som tog sig an mitt hår. Helt okej var det. 

Men idag .., då var eleven inte där och jag blev omhändertagen av kvinnan på bilden. 

Oj, så bra hon var! Sättet som hon masserade mitt hår på var inget annat än gudomligt .., nästan så man ville gråta .., ! Det är inte allom givet att få till ett lockigt hår, men hon fixade det galant. Född i Bosnien, gift med en man från Serbien och hade föräldrar och släkt kvar där hemma. I vårt land sedan nio år tillbaka.

Innan det var min tur, klippte hon den här mannen på bilden och jag tänkte, där jag satt och väntade, att oj, så ömsint hon var .., och hur mycket det där ömsinta och vänliga kan betyda för människor vilka inte får så mycket av den varan! 

Det var i den stunden jag tänkte på min älsklingsfilm alla kategorier, "Italienska för nybörjare", där finns just den scenen. (En frisörska som tvättar håret på en man som hon fattat tycke för .., och den där scenen där hon rör så sensuellt vid hans huvud och hals .., å, det är så hjärtevärmande.)

 

Hann med ett lunchbesök på "Best of India" . Där var nästan fullsatt och för 115 kronor får man välja mellan diverse olika rätter. Smaken sitter i   l ä n g e. 

  

Stortorget i Halmstad är ingen direkt höjdare. Mest öde och tomt, frånsett  några frukt, - och gröntförsäljare.

Slog mig ned på en bänk .., tittade på människor som passerade revy och förundrades över hur olika vi människor tar oss an hösten. 

Somliga går efter almanackan och bär täckjackor och halsdukar, andra (ganska många faktiskt) går i shorts och sandaler! 

Bussar kom och gick med destinationer som Sjukhuset, Vallås och Kärleken. 

Ungefär så var det.

4 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Tänk - det där stortorget i Halmstad har jag också tråkats ut av, vid några tillfällen. Halmstad framkallar bara just den bilden, när jag hör namnet.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Det är ju lite synd, för det finns ju det som är fint också, men jag håller med dig. Torget är bedrövligt tråkigt. I Varberg är det precis tvärtom! Livlig torghandel, alltid mycket folk.

Anonym sa...

Så kul du har just den filmen som älsklingsfilm! Jag har tänkt se den jättelänge, men har aldrig blivit av.
Jag kan ha alldeles fel, men jag tror det är regissörskan till den filmen som bor på slottet här. Det som du fick fönster ifrån tidigt i somras.

Elisabet. sa...

Anonym: Ja, det finns inte ord för hur mycket jag tycker om den filmen! Och precis alla skådespelare gör såna insatser, t.ex han som spelar Jörgensen .., han som blir så förälskad .., honom har jag sett i helt andra rollfigurer och fattar inte hur man kan förändras så ,-)