söndag 31 mars 2024

En vilsam söndag .... 

Söndag. Påskdag. Har man arbetat i butik, så spelar långhelger ingen roll .., schemat rullar på oavsett om det är en röd dag eller inte. Fortfarande - snart sex år sedan jag tackade för mig i affären - känns det så ovant med en helt ledig påskhelg! 

Vi hade en sån trevlig eftermiddag/kväll hos pv:s kusin Maria igår. Tio personer allt som allt, åtta vuxna och två 9-åringar. Det blev frågesports-promenad i omgivningarna (aktuella nyhetsfrågor, så intressanta och vinnare blev deras kusin Martin med alla tio rätt) och så påskbuffé med allt som hör till och stekt kalkon och senare underbart god tårta och mina pannacottor (paranojor, som Britt sade), jo, ingen gick hungrig därifrån.


Tio stycken gjorde jag. 

Eftersom dessa inte rymdes i kylskåpet, hade vi dem i en kylväska i skuggan på altanen .., aj, aj, dom skulle ha hållits rejält kylda, nu blev dom lite väl lösa i hullet. 

Nåja, alla var artiga och åt upp och sa "men å, så gott!" och det var jag nöjd med. 

Vi hade två små byttor hemma i kylskåpet och dessa kalasade pv och jag själv på till lunch. Det är inte långt ifrån att man blir varm i hjärtat  av en sån kaloribomb.

Det blev förstås massor med prat under dom här timmarna tillsammans.

Här är lite av det som kom upp: jo, det var fjolårets tågluff genom Europa .., men i sommar till England .., hur det är att vara mellanstadielärare i Växjö .., vi pratade om att handla på nätet, om telefonbedrägerier ..om kort eller långt hår .., om Nationella prov och om katten Shadow som skadat sitt högra bakben. Om den här musikvideon pratade vi också  om och alla var eniga, den är ju bara helt  u n d e r b a r! Nu finns även en möjlighet att se hur videon gjordes. Nästan hela tiden satt Mats (mellanbarn i familjen Person) och höll sin högra arm om mor Sonja - eller hade handen på hennes stolsrygg - och katter kom och gick och den röd-orangefärgade som heter Milos låg i min famn i säkert en timmes tid och på det hela taget var det så trivsamt alltsammans.

Nu arbetar pv som vanligt med makadam och sand och allt som hör till. Vilken energi han har!

Inga kommentarer: