onsdag 3 april 2024

Snökaos ...


... men inte i landet Halland, i alla fall inte här, hos oss. Här blev det mer som bara ett pudertäcke och i april, det vet man ju .., då kan det komma hur mycket snö som helst. 

I norra Småland, där råder kaos. Vår minister för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin, menade i ett inlägg på sociala medier att det faktiskt inte enbart är det allmännas ansvar när det gäller detta med snökaos och stopp i trafiken, utan att vi alla får tänka till lite extra. 

Att ge sig ut i snöyra och blåst och med sommardäck på bilen, ja, det är ju rent bedrövligt!


Hittar en bild av pv och pElle, då, när den senare ännu var i livet.

Så fin han var! Vilka morrhår!  Hans klor kunde jag klippa utan några som helst bekymmer .., det går inte med Sigge.

pElle somnade in i min famn, ungefär som på bilden och oj, vad det kändes fint.

Onsdag idag. Pv har kört till Getinge för att inhandla några säckar cement .., det blir lunch på golfkrogen i Haverdal och för övrigt står inte så mycket på programmet.

8 kommentarer:

Bert Bodin sa...

Här väntar förmodligen en färd på vinterdäck, till stugan. Inte riktigt bestämt, ännu. De lovade ner mot 30 minus till natten. Men det var ju, som vanligt, en prognos gällande "hela norra Norrland".

I sydsverige ställer de särskild prognos för Närke ibland!! Mindre yta än Luleå kommun.
Nästan komiskt.

Babsan sa...

Här blir det hundpromenad i stormen men ingen snö i sikte i alla fall.

Anonym sa...

Bert Bodin: ja, det blir lite galet, det kan jag hålla med om. / Elisabet

Anonym sa...

Babsan: ingen blåst alls här, men hu, så råkallt i luften! / Elisabet

Cecilia i Houston sa...

Här i Houston är det fantastiskt fint väder - låg luftfuktighet så svalt (12C) på morgonen, sol under dagen så det blir nog 25C på em. Grönt och fint med mycket vildblommor som är i sitt esse just nu.
På måndag blir det solförmörkelse, bara ca 98 procent i Houston men två timmars bilfärd norrut blir det total solförmörkelse. Jag har sett partiell solförmörkelse två ggr, en i England på 90-talet och en här för ett par år sedan. Det var häftigt. Tror faktiskt att vi ska åka norrut på måndag för att se den totala solförmörkelsen för nästa chans i USA är 2044...
pElle var så stilig. Jag har fått hålla båda mina katter som vi var tvugna att avliva. Så sorligt men fint att få vara en lugn och varm famn åt dem. Av det nuvarande killgänget (4 kattpojkar) så kan jag klippa klorna på tre, två trilskas men man får ta en tass i taget, men den fjärde är nästan omöjlig. Den som är lättast att hantera låter mig också medicinera - med piller! - varje morgon. Han har högt blodtryck och förstorat hjärta men är så mjuk och go.

Turtlan sa...

Jag vet inte om jag har fel men det är först denna vinter som det blivit så här totalstopp i en massa timmar på vägarna vid ett rejält snöfall? Eller?
Eller har det varit förut men jag inte minns det?

Tror nog att lastbilar men kassa däck bidrar. Eller är folk för dåliga kolla vädret och vad det innebär? Privatbilister chansar och åker på sommardäck.

Ja jag ska inte kasta sten i glashus. Här ska nämligen snöa torsdag fredag och jag ska byta till sommardäck på fredag…. Får ta det försiktigt hem. Inte åka på motorvägen i alla fall. Åka direkt hem och sen ta bussen till stan för optikerbesök på eftermiddagen.

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: Hej på dig du! Någon solförmörkelse har jag själv aldrig upplevt - lycka till nu -! Med stigande ålder förändras ju ens planer. "Jaha, 2044 .., det är om 20 år, ja, då är jag nog död och borta för länge sedan!"
Ska göra ett försök med klorna på Sigge idag. Om pv håller honom lugnt och stilla ..., och distraherar honom, kanske det går? Tyckte det var så skönt att ha pElle i famnen när det var slut. Harry låg på golvet, det var trångt och det blev pv som satt med honom.

Elisabet. sa...

Turtlan: Har ni tur kanske det har töat bort? Och du ska väl inte ut på någon E4 med långtradare på rad ,-)