fredag 5 februari 2010

Tycker jag synd om dem ...?

Nä.

Faktiskt inte.

Arbetar man i butik ser man så mycket av stöld och snatteri och när någon ertappas, blir man häpen och tror inte sina ögon .., ty då visar det sig att den man minst hade anat .., den man hade litat på till hundra procent, är den som sviker och är tjuvaktig.

Hur svårt kan det vara att skilja på mitt och ditt?

Och här är paret som inte får min sympati - sår på fötterna eller inte -.


(Om personen i fråga vore drabbad av Alzheimers eller någon annan sjukdom som gör dem oförmögna att tänka klart, då är det en annan sak. Men inte fullt friska människor.)

11 kommentarer:

Rexxie sa...

Eftersom jag är lite motvalls (som vanligt) så kan jag ju tycka att det är lite tveksamt hanterat att de (Sofia och Erik som de heter) fick skriva under ett erkännande på thailändska utan översättning och utan något juridiskt stöd.

Däremot håller jag helt med om att stölder skall straffas,

mossfolk sa...

"Hon vill berätta sin historia för att varna andra för att göra något liknande, i ett land med betydligt strängare regler än här."
Jag undrar som just om det är journalistens som vinklat intervjun utifrån ett "stackars-flickan-perspektiv" eller om den unga damen faktiskt tycker att det är fullt naturligt och helt ok att stjäla lite kläder på fyllan...

Rexxie sa...

Undrar appropå fyllan och villan hur det gick för han killen som var nere i Grekland och knivskar folk som det var så himla synd om ett tag?

Elisabet. sa...

Rexxie: ja, det håller jag med om, - om det var så -, men att sitta och skylla ifrån sig och säga att man tänkte lämna tillbaka t-shirtarna, nä, det går jag inte på.

Och är man så dum så man håller på med sånt, så får man faktiskt skylla sig själv .-)

Tycker jag.

Kalle Jonsson .., hette han inte så, den svenske killen ..?

Christina sa...

Aha, var det det här ni kommenterade högre upp!

Ja, man skäms som svensk att folk inte kan uppföra sig utomlands.

Turtlan sa...

Instämmer med Elisabet men samtidigt så håller jag med Rexxie.

Man ska absolut inte stjäla, framförallt inte i Thailand.
Men ett land ska på samma gång ha en en rimlig rättsäkerhet!

Synd om den....?

Nja.... skylla på att man var full duger inte.
De har nog lärt sig en läxa oavsett!

Elisabet. sa...

Christina: ,-)

Turtlan: ja, jag håller med, men jag vet inte om jag litar så mycket på det här parets version ..,. och iofs är väl inte Aftonbladet alltid heller att lita på.

Lisette sa...

Jag har varit lite off side ett tag.,men det här paret, NIX mina sympatier har de INTE! Fylla eller inte, mitt är mitt och ditt är ditt! så det så. Förresten "lite strängare regler" Bah! Jag blir bara förbannad! De skämmer ut oss svenskar!

Annas mamma sa...

Tycker inte ett dugg synd om dem, och nu är han fd pojkvän ser jag. Och vilken tur i oturen att ha en så god vän som slänger fram 24000 i borgen så där bara, hon har mycket att vara tacksam över. Och vilken cynisk inställning, supa dag efter dag och sen tycka det är ok att stjäla från fattiga, tröjorna är väl mat, kläder, boende för försäljarna och deras familjer.

Mildamakter sa...

De får skylla sig själv.
Är de så dumma får de stå sitt kast, så enkelt är det

Elisabet. sa...

Lisette, Annas mamma och Mildamakter: Ja, jag delar er uppfattning!