fredag 8 april 2011

Och halvvägs hemma kommer jag ju ihåg ...


Så snart jag kommer hem och har duschat och ätit middag, åker kalasbyxor och anorak på (ja, jag är frusen).
Och behån av - halleluja -.
Och så blir det ryggläge på soffan Ektorp.
Ungefär som lillflickan på bilden, hon som en gång åkte med samma tåg som jag själv.

Först kassan från nio till fyra - förutom lunch och kaffepaus - och sista timmarna är jag andrakassörska och fixar det som går att fixa i mejeriet (jag har bevisligen beställt för lite den här gången ...) och mellan varven klättrar jag upp på rullpallen (den som kallas för "elefantfot") och frontar översta hyllorna.

Hela eftermiddagen strålar solen och det märks på inköpen.

Nu blir det grillkol, varm korv, kött som ska läggas grillarna .., det är marinader och grilloljor och sallader ..., och kvart i sju, när jag just ska börja ta hand om brödet som är kvar, då ropar Lena på hjälp och själv får hon ägna sig åt ett paket som ska skickas utrikes och det tar tid och jag tar kassan och som alltid när vädret är fint, kommer kunderna i sista minuten.

Åååå, så trötta vi är när det är dags att låsa dörrarna!

Och charkpersonalen är inte mer alerta dom .., där har det skurats golv och plockats undan och skärmaskiner har rengjorts och allt det andra som ska göras ..., och vi står ute på lagret och pustar och den som är fri i morgon är över sig av lycka.

Jag liftar med Lena till Steninge, där hon bor - inte långt från pv:s mammas hus -.
Där väntar pensionatsvärden på mig och just som vi har börjat köra och jag berättar om hur vi haft det ..., ropar jag högt!

" B r ö d e t !!! Jag glömde brödet!"

Å, så pinsamt .., nu kommer lördagspersonalen, den som har hand om brödavdelningen alltså, att tro att jag bara har skippat att göra allt det som ska göras, å, det är det sista jag vill!

Så när vi kommer hem ringer jag till en av dem som har nyckel och just den personen ska ändå dit i ett annat ärende och lovar att göra det jag själv glömde, annars hade jag själv tagit bilen.

Sicken lättnad.

Och nu är det helg.

Inga kommentarer: