lördag 22 oktober 2011

Det var ju idag ...


... som vi skulle hinna med så mycket utomhus.

Röja gavlen .., städa lite i garaget (läs: flytta lampor, skåp, baljor, fisknät och diverse annat rat .., ja, flytta det lite längre in, så det blir mer som osynligt) och skapa ordning och reda bland alla pappershögarna.

Det senare har jag gjort.

Men att vara ute i duggregnet lockar inte nämvärt.
Och även sigge nilsson och pElle väljer inomhuslivet.
Ute på altanen - den inglasade - ligger sigge som vanligt och sover.
Som en liten boll är han.


Harry, som alltid är morgon, - och förmiddagstrött, har lagt sig på sin stora dyna.
Mellan varven hälsar husse på och kliar honom på magen.

"Åååå, så fiiin du är .., vilken fiiin hund ...!" säger han.
Vid fem månaders ålder väger nu harry nästan arton kilo.


Kaffepaus blir det vid elvatiden.

Då åker DN:s stora korsord fram och idag är det knepigt och mycket handlar om FN.

"Vara på bettet ....", det var finurligt, sånt gillar jag, säger pv som kunde svaret.

Som den uppmärksamme kan se, så har röjandet ännu inte nått diskbänken.

7 kommentarer:

Bert sa...

Också vi hade planer för uteaktivitet. Kajakerna skulle vintras. Men att slå in blöta kajaker i täta presenningar kändes inte rätt.

Så nu blir det kaffe. Och förmodligen också samma korsord. Jag får återkomma om vi inte klarar det.

Amber sa...

Det ser härligt ut med både korsord och med djuren!

Själv tog jag vara på vädret, soligt, varmt och fuktigt och gick en lååång promenad med Sokka. Tränade litet med frisbeen och njöt av att hon trivs och är så lycklig när hon slipper hunddagiset. Hon har blivit en helt annan hund, pigg och lycklig.

Elisabet. sa...

Bert: pv har varit ute och idkat hyggesrensning i slänten .., det blir jättefint, tror jag (som står nedanför och pekar vilka träd som ska fällas - ja - det är mest sly och tonåriga körsbärsträd som seglat iväg på egen hand).

Amber: oj, har hon slutat på dagis, men hur har du då löst det?
Nu klarar harry sig från halv nio till två, halv tre, men det förutsätter att jag går långrundan med honom innan jag åker till jobbet.
Då ligger han ofta och sover när jag kommer hem och möter mig ..., sträääääcker på sig så där som hundar gör och ser så sömndrucken ut ,-)

Monica sa...

Här ska mattor viftas i frisk luft och dammsugaren plockas fram:-), skönt efteråt. Kaffet tog vi på balkongen, jag tyckte att en höstfika där verkade mysigt men vi gick in efter en smörgås;-)

Monet sa...

De här små berättelserna (och också på andra bloggar) är för mig Sverige i ett nötskal. Faktiskt ett lugnt och harmoniskt land där det mesta handlar om hur man tar hand om hus och hem, saftar och syltar, plockar svamp och umgås med nära och kära på olika sätt. Gör utflykter, ser vackra saker, insuper kultur eller bara ligger kvar i sängen och läser goda böcker.

Och så förstås den för Sverige så nödvändiga "fikan", den som det inte finns något annat ord för annat än Sverige och som heller inte är lika nödvändig kl. 1100 och 1500 i något annat land.

Korsord, Ring så spelar vi, Skavlan, P1, Lugna Favoriter, Uppdrag Granskning - allt det här kan vi följa om vi vill i Frankrike. Plus allt möjligt annat via SvtPlay och tidningar på internet. Det är inte svårt att vara utlandssvensk idag om man får hemlängtan.

Men när det kommer riktiga trattkantareller i en papperstub från Striberg, då, ja då är det riktigt svenskt och inte som nu: långsamstekta bifftomater med egen timjan, oliver och purjo i ugnen. Ratatouille med squash, aubergine, vitlök, tomater, lök och svamp i tvåtimmarskok där allt saftar ihop sig.

Till timjankryddade lammkotletter från lokala slaktaren. Och så lite god ost med hemlagad fikonmarmelad till efterrätt. Det är de här skillnaderna som gör att det ändå känns att vi bor där vi gör. Och så hundbajset förstås!!:-)

Igår såg vi franska Robinson, Koh Lanta. Ikväll är det franska Let's Dance. Och DET kan jag säga - det slår på alla ALLA plan den svenska varianten. Jösses vad de dansar, fransmännen!!

Mian sa...

Åhhh.... snälla spara ett litet tonårigt körsbärsträd till Jan så gräver vi upp det när vi hälsar på nästa gång ;-)

Elisabet. sa...

Monica: vi fikade ute igår, söndag .., satt i solskenet och bara njöt! Sen åkte trädgårdsmöblerna in i garaget ,-)

Monet: Ja, tänk så bra det är med bloggvärlden ..., och någon får hemifråntoner, andra bortifrånvärldentoner. Jag tycker att det är makalöst bra!

Mian: jag lovar!