söndag 9 oktober 2011

Tänk på vilodagen ...


"Ja, nu tror jag snart att vi har ved så vi klarar oss i vinter ...", säger pv.



Vedklyven .., ack, vilken uppfinning!

Och där står pv iklädd sin fars gamla arbetsoverall med friskluftsintag lite här och var (jag vill bara meddela att pensionatsvärden under denna overall bär ett mörkblått träningsunderställ) och nyss kluvna vedträn flyger baklänges genom luften och landar på stora traven.

Mellan varven planerar vi för Friggeboden .., den inbyggda altanen som ska bli ett vardagsrum .., balkongen där vi ska kunna sitta och njuta av sol och nybryggt kaffe .., (men då måste eken fällas och förhoppningsvis även grannarnas enorma björk som nog sjunger på sista versen ..., kan man hoppas på en rejäl storm i vinter kanske ...?) och så förstås: stenläggningen från infarten och till entrén.

Och kaminen, den glömde jag.



Och harry, han springer runt, runt och leker för sig själv, fast ibland kommer han till husse och smågosar lite.

Jag står vid diskbänken och tittar ut .., det är då jag ser dem.

10 kommentarer:

Monica sa...

Han är duktig den där PV, hoppas han fick gosa en stund i sängen imorse (ja efter klockan 4) och fick mysa en stund i alla fall med den vackra frukostbrickan idag igen;-) innan han begav sig ut i kylan:-)

Elisabet. sa...

Monica: jodu, idag fick han vila ända till halv åtta, tror jag! Och jag kom upp i min vackra negligé av vit spets och med utsläppt hår och brickan i famnen .., och där fanns allt vad nu önskade sig till frukost ..., kan vi ju drömma om ,-)

(Det blev fika vid köksbordet, av mig nybakade scones och kokta ägg och lite annat ,-)

Monica sa...

Elisabet;-)

Titti sa...

ojoj, får ni ved över (för att prata om annat :)), så vet jag en kamin som slukar massor :D
Vi har idag tagit in guldfiskarna, dom var lite slöa i morse, klippt gräset för sista gången i år?, fixat med pumporna, och vad mer, jo en låång tur utmed kustväger (nya cykelvägen var kanonbra) och från skepparstugan (tror jag den heter) och tillbaks igen, det blev sådär 6-7 km, gött.

Titti sa...

oj - skrev fel "livräddningsstationen" hette den visst, en väldig skillnad enligt den kloke här i familjen :)

Elisabet. sa...

Titti: själv får jag inte köra moppe på cykelbanan, vilket ju hade varit som bäst ..,. särskilt i kurvorna kring Särdal, eller före - härifrån sett - ,-(

Titti sa...

klart du ska köra på cykelbanan ;) säkrast både för dig och oss gående/cyklande. På kustvägen är det fri fart som gäller verkar det som = nästan motorväg :(

Elisabet. sa...

Titti: nja, då lär jag nog få bassning .., eu-moppar får hålla sig till vägen ....-)-

Tankevågor sa...

Det är härligt med ett fullt vedförråd det har jag alltid tyckt. :-)

Vi har också insett att vi behöver en vedklyv. (Fick ju ta ner träd på ön när vi byggde ut)

Har ni skaffat den nyligen? Måste spana in någon som verkar bra. Kan ni rekommendera någon sort?

Elisabet. sa...

Tankevågor: den här har pv och hans bror köpt gemensamt för flera år sedan .., men den verkar fungera jättebra! Jag ska höra med honom när han kommer hem ...., ja, om han kan rekommendera någon särskild ,-)