tisdag 26 juni 2012

"Önskas teknisk support, tryck 1".

Och så får jag veta att tv:n även idag är heldöd och Emil ger upp och följer pv till Staffanstorp i Skåne för att köpa husvagn modell skruttig (den ska tjäna som kattfri zon till den våldsamt allergiske mågen) och där hoppar Emil av och blir hämtad av morfar och så kommer dom åter upp i morgon, då det ska bli grillmiddag ute i det fria.

Och jag får redan tidigt på morgonen veta att nej, pv vägrar i sten att ringa Telias Support - vi tar varannan gång nämligen - och nu hade jag ju visserligen pratat med supportkillen igårkväll, men problemet var inte löst, nähäpp, då är det alltså fortfarande min tur. 

Så jag ringer igen - nu kan jag numret utantill - och hamnar i Norrköping (jag frågar) hos en lugn och sansad ung man som låter betydligt kunnigare än sin föregångare och jag säger att jag är fullkomligt urusel på teknik och han får inte bli irriterad eller i alla fall inte visa det .., och det gör han inte heller; han är bara så otroligt vänlig och inom tio minuter har han kollat upp och lotsat mig genom olika kablar och knappar och tänk, nu kan jag se gammal svensk långfilm med Edvin Adolphsson och ljud har vi också!

Under tiden i Ystad hade jag ibland kontakt med Com Hem-supporten och det var ofta unga kvinnor som var hur rara och vänliga som helst och då kände jag mig alltid lugn .., men den där mannen igårkväll, från Skellefteå, han lät på gränsen till att vara onykter, men så var det väl ändå inte?

Sen ringer i alla fall pv från Skåne och säger att husvagnen är väl si så där .., ingen höjdare direkt, men en tiondel har han prutat och lite till och ja, den duger nog för mågen att sova i och kanske kan vi göra nån utflykt eller två och annars får vi väl sälja den igen, det går väl det med.

Och tänk .., ännu strålar solen och visserligen fungerar inte centrifugen på tvättmaskinen, men ändå ...,vilken lycka .., nu kan vi se fotbollsmatchen i morgonkväll - om allt vill sig väl -!

Halleluja!


5 kommentarer:

Ulrika sa...

Vore inte en friggebod bra att ha, då? Som liten gäststuga menar jag.

Elisabet. sa...

Ulrika: det ska bli en större stuga än en Friggebod, med duschmöjlighet, toalett och litet, litet kök och så sovplats och allrum, förstås. Men man måste ha en byggnadskontrollant som följer bygget och det är inte det enklaste att få fatt i en sån just nu ..., sen kan vi sätta igång.
Hade det varit en Friggebod, hade det ju inte varit några bekymmer.

Ulrika sa...

Aha, ja då är det ju lite andra regler och sånt, förstås.
Då är ju husvagn en fiffig lösning så länge.

Micke sa...

Men skämma bort mågen så, han kan väl TÄLTA ;)

Fast, 15m2 får man väl bygga utan tillstånd men det har ni kanske redan.

Elisabet. sa...

Micke: ja, snälla mågar får skämmas bort ,-)

Tält fanns i tanken, men det har ju varit regnperiod här ett tag, så ... njaaaa ...,-)

Och jo, vi vet att man får bygga Friggebod utan bygglov, men pv vill ha den större .., tänker sig kanske att kunna hyra ut lite om x antal år .., när vi inte arbetar längre och har uschliga pensioner knappt värda namnet.