söndag 5 augusti 2012

Söndagkväll ...


Hemifrån från torsdag till söndagkväll och hjärtat är sprängfyllt av värme och kärlek och av sååå många intryck, så där så jag inte kan sortera, utan bara lägger in en enda bild så länge.

Men lite var det så här: en dotter som fyllde fyrtio och hela familjen samlad, hennes lillasyster och lillebror och hennes pappa med sin fru och så hon som är mamma med sin pv ..., och där var jubilarens svärföräldrar och en svägerska med man och tre småttingar och såklart syskonens respektive och vi satt vid långbord och åt svindelgod grillad fläskfilé och pv hade skrivit en lååång hyllningssång på vers och det blev allsång - allt från Ovan där till Mosippan och Marias man Peter hade från Spotify googlat på "Maria" och såna sånger spelades hela kvällen.

Vi fick "ringa in och önska sånger också". 
Ja, "ringa in", betydde att man hojtade till mågen och sa vad man ville höra.

AP tyckte att vi skulle minnas mormor och därför sjunga "De komma från öst och väst", så det gjorde vi och jag looog och tänkte att grannarna nog skulle fundera om det var väckelsemöte på gång.

Dagen därpå tackade vi för oss och åkte först till Ekerö till mellandottern med man och lilla Nelly och sen vidare till Öland.

Det var som att komma till  p a r a d i s e t.

Vandrarhemsrummet i Möckleby, vid Södra Bruket.
Sänglinnet var manglat och överjordiskt svalt ....
Detta är inget boende för människor med estetiskt sinnelag, men om man inte bryr sig så mycket om hur ett hotellrum ser ut, så är det perfekt.
"Men nog kunde dom väl ändå ha satt upp en enda tavla här ...?" sa pv. 
Det tyckte inte jag.

Vi körde söderut och såg Alvaret och vi letade husrum  och fick så småningom ett rum där även harry fick vara med - det var i Möckleby - och innan vi kom dit, stannade vi till mitt ute i ingenstans - det var där jag tog bilden där uppe - och det var  m a g i s k t.

Allt som hördes var syrsorna, annars var det  a b s o l u t  tyst.

Det var en tystnad som nästan dånade, ja, precis så.

Nu ska jag bjuda chauffören på kaffe och i morgon ska jag lägga in flera bilder och berätta om allt som hänt, ja, för den som möjligen är intresserad, alltså. 

Ajöken, sa fröken.

8 kommentarer:

Evas blogg sa...

Härligt Elisabet!

bettankax sa...

Låter som ni haft det jättebra:)

mossfolk sa...

Oh så härligt! Och syrsorna spelar verkligen för fullt nu. Jag har inte tänkt på det förrän ikväll...

SoF sa...

Natti natti!

Biggan sa...

Underbart vilken reseskildring och sån fin familj ni är.
Lyckliga du som fortfarande kan höra syrsor!!!! Sug på den karamelen lääänge. Kram från ett regnigt och kvavt Hälsingland.

Anonym sa...

Oj vad ni har hunnit med på några dagar! Härligt!

Mian sa...

Öland är underbart.
Nästa gång måste ni stanna mer än en natt, du ska få tips om fina ställen att besöka (dock inte tips om badställen på södra delen, för riktigt bra såna verkar det vara ont om där dessvärre, då får man åka norrut på ön i så fall).

Mian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.