torsdag 17 januari 2013

Annorlundadagen ...

När jag kommer hem ..., ser jag solen!

Att arbeta förmiddag är helt annorlunda.
Plötsligt får man dricka kaffe tillsammans med arbetskamraterna och det blir gott om prat vid fikabordet .., det är allt från vapenfrågan i USA .., till hur mycket grädde som ska beställas hem, ja, det görs ett par hundra semlor per dag och då går det åt grädde vill jag lova!

Och medan jag ordnar med Östras Bröd som kommer vid halv nio, blir det småprat med A i charken och jag frågar henne vad hon tycker allra bäst om hos sin man?

Åååå, så hon funderar!

"Det är inte så himla lätt, det är en komplex sak det där .., det är liksom hela honom som jag tycker så mycket om ...", säger hon leende.

När jag någon timme senare tar emot ett samtal, ser jag att A har skrivit ner några omdömen på en liten lista intill telefonen .., ja, dom där punkterna.

Han är snäll. 
Omtänksam
Sexig när han är finklädd

Just innan jag slutar för dagen, kommer hon och säger att det måste bli ett tillägg på den där listan.


Då lägger hon till en punkt som är allra viktigast: att han älskar henne för den  hon är.

Så är det ju!
Precis så är det ju! 
Finns där någon känsla så underbar som när man får vara sig själv?

A och hennes man träffades 1972 i Folkets Park.
Fem barn .., många barnbarn och fyrtio år senare ..,tycker hon lika bra om honom.
Det märks; hennes ögon liksom glittrar när hon pratar om maken.
Berättade jag att hon har vänster tumme upp?
"Å, så du är analytisk så där som pv ...?" säger jag.
Jodå.
Det visar sig att A hade fem i matte i gymnasiebetyget.


När klockan är ett slutar jag för dagen.

Jag handlar lite inför resan till Sthlm ..., går ut med harry - vi går till stranden; han springer som en galning, som en nyligen utsläppt fånge .., alldeles överlycklig är han !! - och sen hem igen och jag vittjar postlådan och där ligger ett brunt paket med avsändare från Hudiksvall!

Jominsann .., det är Biggan i Hudik som har skickat alldeles nya pocketböcker, en läsdagbok och två disktrasor - allt till lotteriet -!!

Härligt!

Nu har jag ångrat mig lite .., Håkan Nessers bok "Himmel över London" och boken ru (vilket vansinnigt snyggt omslag!!)  + läsdagboken blir den här omgångens vinst. Den som vinner får alltså välja mellan dom två böckerna - dagboken följer med vinsten -.

T a c k  du snälla, rara Biggan!! (Stenbock, även hon ..., fyller den femte januari, grattis långt i efterskott! och hennes man är en med gadd .., just det, han är Skorpion!)

Sist av allt - jag ska snart på personalmöte -, men innan jag gör mig klar och kör iväg dit, ringer jag till en trogen bloggläserska och lotterideltagare, nämligen Anne i Mantorp!
Det blir där, hos henne, som vi dricker kaffe och rastar harry på uppvägen.

Så  h i m l a   roligt det ska bli!




4 kommentarer:

Biggan sa...

Tack du pigga, glada Elisabet för samtalet!!!!!
Det känns som om jag känt dig sedan låååångt tillbaka!
Du gör så att många stortrivs med din blogg, du är beundransvärd som orkar och tar dig tid med bla uppmuntringslottiet, du är en glädjespriderska av stora mått.
Bamse kram från HudikBiggan

Anonym sa...

... och ni är så varmt välkomna att rasta i Mantorp. Som jag ser fram mot det!
Kram/ Anne

Anonym sa...

Hej Bettan, jag vill bidra till lotteriet..har sorterat lite här hemma i bokhyllan...passar en Jonas Gardell??? kram Ingela...Var skickar jag boken..skriv din adress på fb i meddelande..så kommer boken susande i luften via brev till dig...kram från Ingela i ystad

Elisabet. sa...

Biggan: tack själv! Det är ni som gör att det blir trivsamt ( om man nu tycker det). Och tack för bidraget! Jag hoppas att Agnetha nu vinner några nya disktrasor ,-)

Anne i Mantorp: ja, jättetrevligt!!

Ingela: har skrivit till dig! Så rart av dig!!