måndag 14 januari 2013

Vecka 3 ...

 
Ny vecka, ny giv.
Nya kort på handen.

Ett tunt lager snö har fallit under natten och harry har fullt sjå med att läsa av alla dofter.
Dessutom går vi en ny runda; rakt ner mot havet, sen vänster förbi husen som har fri utsikt över horisonten (ett av dem, det finaste, har nyligen sålts för 8 miljoner kronor, berättar en kvinna som tydligen har full koll på tillvaron ...) .., sen upp längs en slingrig liten stig som visar sig vara glashal (harry kanar bakåt och jag går vid sidan om).

Knotiga och vindpinade tallar hukar längs stigen.

Inte en enda människa möter vi, jo, en äldre dam som bor på toppen av den platå som liksom finns här ovanför oss. Hon har just parkerat sin bil och jag vet att hon är lite drygt åttio år.

"Hej du .., jaha, du är ute och går med harry ..?" säger kvinnan och jag hör att hon inte är riktigt säker på vem jag är. 

Jo, harry känner hon igen .., men hur hör vi ihop?

"Ja, nu är det morgonpromenaden ...", säger jag lite försiktigt .., jag känner igen hennes tvekan och finurliga sätt att maskera den (precis så var mamma i början) men så, plötsligt faller allt på plats! 

"Å, så dum jag är .., det är ju du som ÄR harrys matte!" säger hon leende.

Och sen blir det nerförsbacke och jag ser hamnkaptenen komma körande i sin vita pickup - vink-vink - och harry upptäcker tre ekorrar vid fröautomaten, men är i koppel och får stränga order att inte ens tänka   t a n k e n ..., men det gör han nog ändå.

Nu är vi hemma.
Eva i Tyresö läste om våra nya rullgardiner och undrar om vi vill ha mörkt när vi sover?
Nej, vi följer med ljuset, helt och hållet. 

Däremot har pv satt upp två vita rullgardiner som skydd för alltför skarpt vårljus ..., helt omöjligt är det att titta på tv ibland och att fixa med bilder vid datorn.

Jag  ä l s k a r  saker som är funktionella och dom här relativt billiga Ikearullvarianterna, dom fungerar jättebra!







Inga kommentarer: