tisdag 4 juni 2013

Det bästa för ellem i Skellefteå ...

Bilden kommer från Radio Västerbotten

Hej!

Det bästa förra veckan var helt klart lördagen. Fick tips att åka till Hälsans trädgård som öppnade den dagen. Hälsans trädgård har varit ett 3-årigt projekt för att utveckla nya metoder för arbetsrehabilitering. Nu fortsätter det efter projekttiden. 

Man har bl a ett växthus där man driver upp och vårdar sommarplantor som sen säljs. Bla finns det en massa roliga pelargonvarianter. Och en del andra lite udda sorter. Det var varmt ute och ännu varmare i växthuset. 

Men ack vilken fröjd att gå omkring och titta och välja. Och just att välja var svårt, så det blev lite oplanerade inköp! När jag stod där med händerna fulla och funderade på hur jag skulle få med mig allt, såg en karl mitt problem. –” Du behöver en korg, vänta ska jag hämta”! Så höll han korgen medan jag lastade i. Blev en liten pratstund också med en av de ansvariga och några andra besökare. Trädgårdsfolk/intresserade är väldigt trevliga och lättpratade! 

När jag kom hem fick vi besök av en god vän som kom cyklande. Så det blev té och trevligt prat i solskenet på altanen. Sen hann jag lagom klippa gräset innan det kom ett stillsamt regn. Planteringen av de inköpta plantorna gjordes klart på måndag kväll. Men jorden tog slut, så när jag skulle komplettera med en säck till hos en handelsträdgård, följde det med ett par plantor till, bl a Femtunga som är en favorit och ett måste. 

Nu kom det ett regn och det ska visst regna imorgon också men det behövs så väl. Men sen får värmen komma tillbaka så det kan växa och blomma resten av sommaren.

ellem



1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har det ett mycket större växthus! ellem