onsdag 20 november 2013

I tomtens verkstad ...


Ledig dag börjar med tandutdragning.
Det finns det som är behagligare.

Och tandläkaren som är en ung kvinna med finskt efternamn, hon säger hela tiden vad som ska ske och till slut ber jag henne att sluta .., jag vill inte veta att hon först ska dela tanden och sedan plocka upp rötterna på nåt vis ..., men hon glömmer min önskan och när hon kommer med sprutan säger hon ...., "nu sticker jag .., ett, två, tre ...!" och efter en liten stund bänder och vickar hon och har sig på det som är tanden och plötsligt upptäcker jag att mina händer skakar som asplöv .., men jag har dolt dem - händerna, alltså -, under koftan och tänker hela tiden att "var bara lugn, dra djuuupa andetag, slappna av ...-" och när hon ber tandsköterskan hämta ett instrument som lät som vinkeljärn, då byter jag strategi .., då väljer jag ett annat mantra .., då blir det "Jesus-Jesus-Jeeeeesus".

Ja, jag är verkligen en ögontjänare när det gäller Vår Herre.

Sen är det plötsligt över.
Om jag säger att lättnaden är enorm, så är det i alla fall ingen underdrift. 

Och jag åker hemåt och tar harry på promenad - men inte förbi hästhagen - han är så vanvettigt ängslig och tror kanske att det var hästen som utlöste eländet .., men liiiite närmare kommer vi och sen springer han så glatt (läs: hysteriskt lättad!) hemöver och väl hemma igen går jag in i badrummet och tittar på gruvschaktet där tanden en gång suttit och tänker att ja, ja .., det finns det som är värre här i världen än en glugg i munnen.


Efteråt blir det paketinslagning (julklapparna till Läkarmissionen) och man får rätt snart in den rätta knycken och efter ett par timmar börjar det värka i hålet där tanden suttit och jag hämtar Treo-röret och spelar Spotifymusik - Solhaga old style - och just nu sjunger Diana Krall "Besame mucho" - kyss mig rejält/mycket/ofta - men helt ärligt tror jag faktiskt att herr pv gärna avstår pussandet en dag som denna och lika så gott är väl det.

Ja, ungefär så är det här i landet Halland.
Just nu.
I alla fall.






4 kommentarer:

Anonym sa...

En ledig dag borde inte innehålla någon tandutdragning. Man måste samla aktuella tråkigheter i en klump, så att man blir av med dem. Exempelvis möte på morgonen som är så trist att klockorna stannar, tandläkarbesök på den förlängda lunchen och ett besök hos svärmor direkt efter jobbet. Sen en ledig dag att glädjas över. :-)

Elisabet. sa...

norbergianblue: alla tandläkarbesök sker på mina lediga dagar .., bättre det, så förlorar jag inte så mycket på det rent pengamässigt. Det räcker gott med fakturan ,-)

Evas blogg sa...

Efter tandutdragning behövs nog en ledig dag. Tror jag.

Elisabet. sa...

Evas blogg: ja, det var skönt med ledighet .., två Treo totalt under dagen var det enda som krävdes.