lördag 23 november 2013

Stillsam lördagkväll i landet Halland ....

Snart kanske man går uppför trappan.

På somrarna är det annorlunda; eller .., den tiden på året när ljuset ännu är kvar, är det annorlunda.
Då sitter vi ute och dricker kvällskaffe på altanen, lyssnar till koltrasten eller lilla rödstjärten och vi ser svalorna pila av och an i luften och går på långa promenader längs havet eller badar och simmar och dyker ..., och i det gula huset står fönstren vidöppna.

Nu, i slutet av november, blir det mörkt alldeles för tidigt och inte ens gatlyset når in till vardagsrummet .., inte till något annat rum heller, för den delen.

Så vi gör så gott vi kan.

Tittar på "Så mycket bättre" och säger att "Vilket bra program det här ändå är!" och på bordet ligger ännu  icke lösta korsord och som vanligt fixar pv dom där evighetslånga orden längst till vänster och jag somnar nästan och ligger raklång och har sigge vid mina fötter och lite tänker jag på den stackars koltrasten som snärjt in sig i det blå plastnätet som pv lagt över jordgubbslandet och glömt att ta in ..., oj, så vi fick kämpa för att klippa loss och reda ut alla trådarna och jag tänker på min ilska, för det där med nät över vare sig jordgubbar eller vinbär, det tycker jag är så egennyttigt!

I morgon ska pv koka ännu mera pl.marm.2013 och jag ska ta mig an tvättstugan.
Det är i alla fall planen.

Och så är det ju Bron, förstås.
Sista delen den här gången.

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu har vi öppnat burken med björnbärsmarmeladen och den var också väldigt god -men inte riktigt lika fantastisk som den där plommonmarmeladen.
Båda är vi överens om att om det nu blir någon frukt på vårt plommonträd i sommar, då är det just plommonmarmelad det ska bli :)

Anonym sa...

Ha en alldeles underbar helg!
Nästa lördag är det Agnes kväll och hennes blivande svärfar n´Roger P (hoppas det håller) är ju faktiskt från min kommun ...
Kram fr "lifeblog"

annannan sa...

Vilket stort och varmt hjärta du har, som tycker att jordgubbarna inte bara är till dig!

Kom han loss i gott skick, koltrasten?

För två somrar sedan var jag ute på en cykeltur tillsammans med min pappa och av någon anledning hajade jag till för något svart som fladdrade vid ett spjälstaket i en trädgård. Det var en råkunge som flugit in mellan två spjälor och inte begrep annat än att flyga framåt. Den hade flaxat där en stund, för spjälorna var ingnodda med fett från fjädrarna. Men den verkade oskadd och flög förskräckt iväg in i ett buskage när jag lyfte upp den.

Jag tänkte länge på den gången jag räddade ett liv, om också det "bara" var ett råkungeliv.

Dinah sa...

Alla liv är värda att räddas.

Har in ingen inomhusbelysning, Elisabet? Jag tänker ni har ju tv = elektricitet......

Elisabet. sa...

mossfolk: plommonmarmeladen är mycket godare, tycker jag .., och så får man inte så många kärnor mellan tänderna ,-)
Ny burk kommer att lottas ut till veckan, så vill du vara med, så ..,-)

lifeblog: å, det visste jag inte! Oj, så många Så-mycket-bättre-program jag har missat tidigare och nu tycker jag att dom är sååå bra!

annannan: de gånger vi har blivit riktigt osams pv och jag själv, då har det handlat om såna här saker .., när han eldade i kaminen under sommaren och jag var livrädd att kajans ungar skulle bli grillade .. (han hade rätt, värmen spred sig inte dit och jag bad om ursäkt), eller som det här vedervärdiga nätet ,-))
Vi har flera körsbärsträd och jordgubbar finns så det räcker och blir över och annars kan man ju köpa ,-)

Elisabet. sa...

Dinah: ja, jag håller med.

Elisabet. sa...

Ps. annannan ..., jo, en höll och en klippte loss trådarna som virat in sig rejält, inte bara runt smala benen, utan också runt kroppen. När vi tyckte vi fått loss allt, släppte vi den förstås och då flaxflög den knappt .., jag tyckte att vänster vinge såg ut att hänga lite.
Då steg blodtrycket ännu mera, vad beträffar såna här nät ,-)