lördag 1 februari 2014

En annorlunda förmiddag i landet Halland ...


Arbetskamraten som nu har tackat för sig och ska leva friherrinnedagar, har bjudit på champagnebrunch hemma hos sig och jag är en av dom inbjudna.
Om man står och tittar ut vid fönstret på bilden, ser man - sommartid - Stigs kossor och så havet.

Ååå, det blir så himla trevligt!

Där är även A-M som just nu är sjukskriven och har samma knäelände som jag själv och vi skojar och säger att vi kanske hamnar på samma sal efter operationen .., och snett mitt emot mig sitter friherrinnans moster som har två nya knän och så blir det förstås prat om detta också.

Allt är underbart gott .., där är olika sorters snittar, små krustader fyllda med smetana, citron, räkor och lite dill .., där är en stor paj och sist av allt bjuds vi på Lenas egenhändigt gjorda ostkaka med jordgubbssylt och vispad grädde till!


I köket just innan vi ska till att sätta oss till bords.
Där finns en vacker katt och så hunden Shejk som håller vakt och skäller så snart han ser någon passera ute vid vägen, den som går längs havet.


En av snittarna ...


En liten fågel sitter framför mitt glas och funderar över tillvaron, medan pratet går fram och tillbaka. Skrattet också.
Framför mig sitter en kvinna som är 78 år och hennes mamma är 103 år och sköter sig själv, har inte ens glasögon! Jag har någonstans läst att Hallands befolkning har den - i genomsnitt - högsta levnadsåldern i vårt land, ja, det förvånar mig inte.

Vad pratar vi mera om?
Jo, om tipskuponger (ett av paren har drivit en spelaffär) .., inloggningstrubbel .., pensionsglädje .., pastorsexpeditionsarbete (att göra fel i ATG-maskinen må vara en sak, men tänk, om man råkar dödförklara någon av misstag !!) ..., kaffesorter (jag frågar, alla köper nästan olika sorters kaffe och vi är dom enda som dricker Zoegas ...) och det pratas resor (Island eller Jukkasjärvi, säger friherrinnan att hon drömmer om ...och pv (som efter tre timmar kommer och hämtar sin sambo) säger skrattande att hon kan få komma och bo i vårt igenfrusna växthus och jodå, vi ska bjuda på whisky och så kan hon låtsas att detta är ett ishotell ..) ..,  och sen åker vi hemåt och upptäcker att det har börjat töa och det är aningen slirigt att köra uppför backen till det gula huset.

Där väntar en överlycklig harry.
Och så var det med den härliga förmiddagen.

6 kommentarer:

Tankevågor sa...

Åh, vad mysigt! Det låter både trevligt och gott det där och jag gillar verkligen det där köket....vedspis blir man ju lycklig av bara man ser en.
Kloka människor som inte tagit bort den! Jag kommer aldrig att göra mig av med vår ute på ön. :-)

Lisbeth

mellansystern sa...

oj så rörd jag blir når du skriver om den gamla mamman som klarar sig själv, vilken stark kvinna som jag skulle vilja träffa.

Kram från kusinen

Steel City Anna sa...

Vilken fin ide med brunch :) Ser mysigt ut.

mossfolk sa...

Så trevligt det låter och vad gott det ser ut!
Tänk att vara pigg vid 103! Det är verkligen få förunnat.

Eva i Tyresö sa...

Så roligt att du fick ett extra party i det här vinterdiset! Det lyser upp !

Elisabet. sa...

Till er alla: det var JÄTTETREVLIGT och så många härliga människor, många skratt blev det och underbart god mat!
Jag tror att jag ska ordna nåt sånt här till sommaren?