söndag 1 juni 2014

Några bilder bara ...


Det är så här att mitt hjärta nästan svämmar över av all glädje .., ja, den här helgen i Ystad blev precis så härlig som jag hade drömt om! Men det är för mycket just nu .., det liksom bubblar inombords, så jag lägger bara in några småbilder som får visa glädjen.

Först ovanpågrannen Erik.
Jag visste inte ens om han bodde kvar, men jodå, han fanns där och öppnade dörren när jag ringde på. I sju års tid var han min granne .. jag brukade gå upp till honom med nybakade bullar och han var på alla sätt och vis en sån fin granne.

Här vinkar han till bloggvännerna .., många av er känner säkert igen honom!


En bild från Marinan, innan kvällsmörkret fallit på. 
I ljusrosa tenniströja sitter bäste chefen - Anders - (driver numera en Ica-nära-butik i Malmö) intill honom hustrun Susanne, mitt emot henne en skrattande Åse (världens finaste) som nu arbetar som butiksföreståndare på Lindsténs elektriska i Ystad .., hennes man i blå skjorta och charmige Patryk längst hitåt, med handen vilade mot huvudet. 
Patryk som flyttade till Danmark, blev butiksföreståndare för en livsmedelsbutik och nu har tjugotalet anställda under sig och stormtrivs! 


Malin i blått är en av de härligaste - och mest galna - människor jag känner och ååå, så jag tycker om henne! Tala om fylld av energi. Såväl hon, som goa, varma Petra har bytt från butik till hemtjänst, båda trivs med tillvaron.


Till Karina har jag en speciell relation; vi blev nämligen kvar när alla lämnat det sjunkande skeppet och vi fick nya ägare av den sämre sorten. Tillsammans började vi så småningom på Ica Supermarket. Karina har sju barn och kan ibland rabbla - inte plunummer - utan EAN-nummer rakt av! 
Intill henne sitter en glad sambo.

Vi konstaterade att av alla som nu var på plats och hade arbetat tillsammans, var det bara chefen, Patryk, Karina och jag själv som fortfarande pinnar på i livsmedelsaffärer.

Två stycken arbetar inom psykiatrin .., två inom hemtjänsten .., en har blivit egen företagare.
En hade förlorat sin sambo och drabbats - men tillfrisknat - av cancer,  tre hade blivit ensamseglare och två av dem seglar vidare med någon annan sjöman .., den tredje driver omkring lite hit och dit på livets stora ocean. En, som numera bor i Dalsland, väntar sitt första barn.

"Nej, jag tittar bort, jag vill inte se den där hemskingen ...!" kanske harry tänker.

Det finns hur mycket som helst att berätta om, men det här blir ett sammandrag. 
Sist av allt - idag - åkte vi till Fallnaveka i Småland där pv:s storebror Tommy bor. Döm om Harrys förvåning när där uppenbarade sig en orm i paradiset ( i vanliga fall är det bara han och Mylta och full fart), nu fanns där en vallhund som heter Sverker och för honom var harry så skraj, så han gömde sig under mattes klänning, bara nosen tittade fram.

Nu ska pv låna sin egen dator och rätta prov. 

Tack livet som gav mig den här helgen. 
Och tack till mig själv som bokade hotellrum ,-)

3 kommentarer:

AP sa...

Å vad härligt ni verkat haft! Och så roligt att se alla från Ica och då räknar jag även Erik dit :)

Evas blogg sa...

Låter som fantastisk helg!

Ruta Ett sa...

Underbar tripp verkar du ha haft, men det var ju till Skåne! Nu blir det väl vila i ett par dagar.