torsdag 9 oktober 2014

Alla har nog nån .....

Det lär vara så att precis alla människor har någon i sin närhet som har, eller har haft, problem med alkohol. Om inte en partner eller en förälder, så kanske ett syskon eller en släkting?

Det tänker jag på när jag repristittar på SVT:s fantastiska serie "Djävulsdansen".





6 kommentarer:

Anonym sa...

Det stämmer nog,i alla släkter finns det en och annan med grava alkoholproblem. Många lyckas ju fortsätta arbeta ändå, beroende på vad man har för jobb. Det sups på kvällar och helger, och det ligger en liten flaska i skrivbordslådan på jobbet. Tragiskt.

Ulrika sa...

Jag vet inte om någon i min, men det finns säkert.

Viktig serie, hur som helst. Verkligen!

Anonym sa...


Det gör så ont i själen på mig när jag tittat på serien.


Friherrinnan

Steel City Anna sa...

Nej inte i släkten, men som chef har jag sett det mesta. Tycker programmet lämnar ut människor alldeles för mycket och är inte särskilt förtjust i hur programledarna hanterar det men det är väl bra att folk pratar mer om det.

Monet sa...

Håller helt med Anna!

Elisabet. sa...

Men i min släkt finns. Jag har upplevt hur ett till synes lyckligt äktenskap brakade samman, hur någon förlorade sitt jobb, sin bil och sitt hus och hamnade på botten. Medberoende fanns där också, på mer än ett plan. Jag har bara sett det tredje avsnittet, men ska se de övriga. Utlämnande så otroligt, tänk om det varit mina barn dom berättat om ..., vilken sorg! Men ändå; jag tror att det behövs, att det blir mindre farligt att prata om det, att det verkligen kan drabba alla. Jag tror också att jag lätt skulle kunna bli beroende, absolut om jag bodde utomlands och inte skulle arbeta. Lätt att det då blev vin till maten och lite till, allra helst när man (jag) tycker att vin är gott.