söndag 5 oktober 2014

Den sjunde dagen ...


Lördageftermiddag är det full fart i affären .., vi är två som arbetar och det finns hur mycket som helst att göra! Mejerikylen fixas .., backarna är tunga och otympliga .., Fanny frontar juiceavdelningen och gör det med den äran - det blir jättefint! - .., brödvagnen ska förberedas .., och eftersom vädret är så vackert har många sommarhusägare kommit körande från Småland och släpvagnar hyrs ut (nu röjs det i sommarstugorna!) och lämnas tillbaka och det spelas på hästar och Lotto, Keno och Lången.

En äldre man är irriterad över att det inte längre går att tanka och betala med kontanter.

"Nej, jag äger inget bankkort och tänker inte skaffa något heller och inget bensinkort ska jag ha .., nu är det ju hopplöst att tanka!"

Visserligen brukar han låna sin frus kort, men själv tycker han att det borde införas nån slags "bongar", så där så att kunden betalar för x-liter bensin i butiken, får med sig en "bong" som ansluts/kopplas till bensinpumpen och på så sätt skulle inga kort behövas.

Ja, en inte alltför tokig tanke, men jag antar att bensinbolagen gärna ser att korten ska användas till så mycket mera än bensinköp .., men mannen är ihärdig .., och jag föreslår att han kontaktar något bensinbolag och framför sin idé.

Mera kunder.
Två av dem (som inte är bekanta) visar sig vara från Kalix och den ena - en ung flicka med ljust hår - säger ..."men oj, är du norrlänning! - när det är hennes tur att betala.

Ja, så där håller det på.

När jag moppar hemåt vid kvart över åtta, är luften ännu mild.
Inte en enda bil möter jag.

Och nu är det söndag och fortfarande helt ljuvligt höstväder.

Tittar i mobilen.
Äldsta dottern har nu På Riktigt påbörjat sitt nya arbete på KS/neonatalavdelning, enbart attjobb ..,  och hon skriver att hon är på väg hem för att sova.
Sonen var igårkväll på nån slags fest, lät glad i luren när jag ringde .., och om bara några dagar susar mellanbarnet, AP, iväg till Ghana.
Min storasyster i Australien skriver i sitt dagliga mejl om trädgårdsarbete och ett teaterbesök.
Så många olika liv det ryms inom en och samma familj/släkt, tänker jag.

Mitt eget liv är som en stillsam flod ...., samma yrke i fyrtio år .., DN och GP och mat och sömn .., resedrömmar och längtan efter en hotellövernattning i Ystad .., ja, det är väl vad det handlar om för egen del.

Och här och nu ...?
Jo, Pv ordnar med räkgryta .., jag ska dammsuga och plocka undan, men först ska håret torkas.

Det är för övrigt något konstigt med mitt hår den här hösten;  det är som om det har tappat precis allt liv!

Over and out.

1 kommentar:

Anonym sa...


Jaså du tycker jag behöver bli hetare


Friherrinnan